(VIDEO) Petrinja: U središnjem gradskom parku obilježen “Tjedan Europe”

Tjedan u kojem pada 9. svibnja obilježava se kao Europski tjedan. Tako je Grad Petrinja Europski tjedan obilježio danas, u gradskom parku gdje su Upravni odjeli Grada Petrinje, gradske tvrtke i ustanove, udruge „Naš život“, „Humanika“,“ IKS“ i „Mala kuća“ prezentirali svoje europske projekte.

Gradonačelnik Grada Petrinje, Darinko Dumbović i zamjenica gradonačelnika, Viktorija Kaleb su pozdravili prisutne i obišli štandove.

„Europski tjedan u gradu Petrinji je samo jedna od prigoda gdje pokazujemo što radimo kao Grad. Obično je percepcija da se neke stvari ne vide i onda se postavljaju pitanja kako i na koji način naši Upravni odjeli rade, te isto tako sve naše institucije koje su u lokalnoj samoupravi i koji su dobri partneri danas s Gradom Petrinjom, a mogu reći da nema udruge i nema pojedinca koji nije otvorio naša vrata i postao naš partner.

Kada sam postao gradonačelnik, vidio sam da je naš proračun 70.000.000 kuna i da je taj isti proračun bio i ostao sam sebi svrha za pojedine transfere te sam odlučio da imam tim kvalitetnih, sposobnih i mladih ljudi, da napravimo ono što imamo upravo danas. Danas je proračun Grada Petrinje 350.000.000 kuna. Nitko to nije mogao vjerovati i kada sam prije četiri godine rekao da će Petrinja imati 500.000.000 kuna europskih projekata, pa nije se ni to vjerovalo. I sad ponavljam ovdje, ovdje vidite milijardu kuna projekata, ali od tih milijardu kuna projekata imate u provedbi odmah danas 500.000.000 kuna dogovorenih, to je velika stvar i to je nešto što daje kvalitetu i sigurnost boljeg života u našem gradu.

Još mi je draže, što mnogi projekti u Gradu Petrinji se sufinanciraju po nekom postotku radnog mjesta i to je kvaliteta. Grad Petrinja je jedini grad koji u ovom djelu lijepe naše domovine može reći da ima 100.000.000 kuna gotovih građevinskih dozvola, to je najveći kapital.

Zahvaljujem vam se, želim Vam da u partnerskim odnosima imamo ono što je najvažnije jednu veliku, ogromnu šansu. Tu šansu Petrinja zaslužuje, mi moramo biti primjer dobre prakse i kroz dobre prakse pokazati da u Europskoj uniji nismo vukodolina nego ljudi koju zaslužuju život dostojnog čovjeku i opstanak mladog čovjeka s kvalitetnim radnim mjestima. Kao gradonačelnik Grada Petrinje i saborski zastupnik, sretan sam da sam ovdje, što sam uz Vas, što Vas mogu pozdraviti i otvoriti ovaj naš sajam europskih projekata, s iskrenom željom, vjerom i nadom da nam svaki projekt i svaki čovjek bude dodatna inspiracija“. – rekao je gradonačelnik.

Istovremeno je i Srednja škola Petrinja organizirala Dan stvaralaštva na kojem su srednjoškolci pokazali svoja umijeća u kemiji, matematici, fizici, sportu i cvjećarstvu o čemu je više govorila pedagoginja, Vesna Boltužić.