PETRINJA Sve je spremno za donatorsku aukciju „Zelena noć“

U Maloj vijećnici Gradske uprave u Petrinji održana je danas tiskovna konferencija na kojoj je najavljena „Zelena noć“ – donatorska aukcija slika, dresova i lopti u cilju prikupljanja financijskih sredstava za uređenje svlačionica dječje Škole nogometa Gradskog nogometnog kluba „Mladost“ iz Petrinje.

Gradonačelnik Dumbović

Saborski zastupnik i gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović zahvalio se svima, posebno umjetnicima koji su dali svoj doprinos da se ova donatorska aukcija održi.

“Grad Petrinja je grad bogatog športa koji je prenio ime grada u cijeli svijet. Zadnje vrijeme se okupio poseban entuzijazam ljudi, mnogi poduzetnici koji su ovdje za stolom, ali možemo reći i ljudi iz društvenog života i na kraju “Zelena noć” koja će se održati na našem poznatom PIGIKU, a na tome se posebno zahvaljujem g. Impriću koji će nam omogućiti da njegova dvorana bude domaćin, jer u tom domaćinstvu mi želimo dati i ono što je Petrinja bila kroz svoju povijest, a to je petrinjsko gostoprimstvo, a kroz Zelenu noć da ustvari obnovimo onaj humani, donatorski karakter i da senzibiliziramo javnost i sve građane, a posebno poduzetnike koji u gradu stvaraju i rade da im kažemo da ne budu slučajni prolaznici, budite dio grada, posebno humanog karaktera da možemo svi skupa napraviti dobro djelo”, kazao je Dumović.

Predsjednik Gradskog športskog nogometnog kluba Mladost Petrinja Neven Žužić, zahvalio se Gradu Petrinji i gradonačelniku na velikoj pomoći oko Zelene noći.

“Naš gradonačelnik ima veliko srce, i to ne samo kao političar, jer ovo radi za našu djecu. Radimo djeci nove svlačionice koje će biti najljepše u županiji i to je budućnost kluba. Hvala vam što ste uvijek uz nas, ne samo financijski, nego i moralo, što sudjelujete na utakmicama i što nam pomažete na svakom koraku”, kazao je Žužić.

Direktor petrinjske Mladosti Davor Ivić također se zahvalio gradonačelniku Dumboviću na svemu što Grad čini za ovaj nogometni klub.

“Unazad tri godine smo napravili pomak u radu kluba, konsolidirali klub, riješili papirologiju, napravili korektno materijalno i financijsko poslovanje i krenuli smo prema četvrtoj ligi gdje smo bili jednu godinu, a onda smo otišli u tu treću ligu. Sada smo na drugom mjestu, dijelimo to mjesto s još dva kluba koji nam nisu konkurenti, obzirom se nisu prijavili za licencu druge lige. Upravo danas poslije ovog sastanka očekujemo nadzor iz HNS-a zaduženog za infrastrukturu, gdje kreće prvi korak i mi ćemo s naše strane učiniti sve da dobijemo tu licencu što se tiče infrastrukture” kazao je Ivić.

“Zelena noć” u Petrinji će se održati u subotu 29. veljače 2020. u ŠRC Pigik. Sve posjetitelje očekuje aukcija slika, dresova i lopti, a nastupit će Fran Komlinović na saksofonu, članovi Plesnog kluba Petrinia kao i grupa Ruswaj, dok će biti predstavljena i navijačka himna Nogometnog kluba „Mladost“ Petrinja za koju je tekst i glazbu napisao Željko Krznarić, a aranžman Anton Eterović.

Uz slike koje su poklonili umjetnici iz udruge Petriart i PULS Moslavački štrk te akademski slikar Davor Žilić, licitirat će se i za nogometnu loptu te dresove nogometnih klubova Mladost, Hajduk i Dinamo te Hrvatske nogometne reprezentacije. Preostale ulaznice mogu se nabaviti u Turističkoj zajednici Grada Petrinje, na Petrinjskom radiju i u Pizzeriji “Ema” po cijeni od 200 kuna.