Petrinja: Promo akcijom obilježen Dan borbe protiv nasilja nad ženama

Na Gradskoj tržnici u Petrinji obilježen je 25.studenoga, Međunarodni Dan nasilja na ženama.
Osim Udruge za zaštitu žena Adela iz Siska akciji su se priključili i pripadnici Policijske postaje Petrinja, Centra za socijalnu skrb kao i Savjetovališta za djecu, adolescente i obitelj Grada Petrinje. Na tržnici su posjetiteljima podijeljeni leci i promo materijali ove akcije, a podršku joj je dao i gradonačelnik Darinko Dumbović koji je ovom prigodom istaknuo;
„Danas smo ovdje da bi senzibilizirali javnost i da bi dali jasnu poruku da je sutra, 25. Studenoga Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama koje stvarno mora prestati. Živimo s puno problema i onih socijalnih i egzistencijalnih. Ovo nasilje je proizvod da oni koji su bahati i jači uzimaju stvar u svoje ruke i rade nešto što nije civilizirano. Danas je najlakše napast dijete, majku, ženu, sestru, suprugu i biti hrabar i jak. Svi oni koji su zlostavljani moraju to dati do znanja svima oko sebe, jer se obično takve stvari stavljaju pod tepih. Danas dajemo podršku iskreno i prijateljski, zlostavljanju treba reći dosta.
Problem je to posebice jači zbog svega što proživljavamo sa covid-19 i tako se postaje jedna mala destinacija socijalnih frustracije koja još jače eskalira. Svaki čovjek je nervozan ako nema svoje radno mjesto, ako nema plaću, ako muškarac nije u obitelji gazda i kad toga nema onda dolazi do alkoholiziranja i onda naravno da trpe djeca i obitelj. Hrvatska država, gradovi i općine moraju biti velika obitelj i moramo dobro otvoriti oči na nepravdu koju doživljavaju žene.“, na kraju je naglasio gradonačelnik.
O akciji su još govorili Senka Filipović iz Udruge Adela, Armin Hadžić iz našeg Savjetovališta te Dalibor Barut iz Policijske postaje Petrinja.