Gradu Petrinji su u sklopu IP-a dodijeljena bespovratna sredstva za financiranje projektnog prijedloga Izrade projektne dokumentacije pa projekt „Sportsko rekreacijska zona uz rijeku Petrinjčicu u iznosu od 421.855,00 kuna. U sklopu projekta pokrenut je otvoreni postupak javne navabe, a procijenjena vrijednost nabave je 332.00,00 kuna. Nakon provedene nabave potpisan je Ugovor s Bilota inženjering d.o.o. iz Segeta Donjeg koji su ponudili iznos od 212.500,00 kuna. 

Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje je pozdravio prisutne u ime svoje zamjenice i najbližih suradnika u nadi da će potpisivanje ovog Ugovora biti u interesu jedne i druge strane, te je naglasio:

„Vjerujem iskreno i prijateljski da ćemo na samom početku ostvariti što smo si zacrtali. Ovo je početak nečega za što smatram da radimo dobra djela i da struku treba uključiti. Nadam se da ćemo napraviti dobre projekte u interesu svih građana i svih generacija koje dolaze u budućnosti u kojoj će uživati, a vi ćete biti tu obilježeni i uvijek ste dobro došli s dobrim djelima i dobrim projektima.“

Voditelj ovog projektnog tima Danijel Dvorneković je izrazio zadovoljstvo potpisivanjem Ugovora za ovaj projekt zbog toga što se radi o projektu koji obuhvaća sve građane Petrinje, bez obzira na uzrast, kao što obuhvaća i osobe s invaliditetom te djeca s poteškoćama u razvoju.

Dodaje kako su već iznijeli projektno rješenje i ideje, a zbog toga što su oba projekta u blizini Petrinjčice, u projektnoj dokumentaciji će biti napravljeni svi projekti svi potrebni geotehnički i drenažni zahvati kako ne bi nastajali problemi kod visokih vodostaja Petrinjčice.


U ime tvrtke Bilota inženjering ugovore je potpisao direktor Ivan Bilota koji je istaknuo kako su projektne ideje dobro razrađene.

Tvrtka Bilota ima rok od četiri mjeseca za izradu projektne i tehničke dokumentacije za projekt „Sportsko rekreacijska zona uz rijeku Petrinjčicu“ i „Multifunkcionalno igralište uz rijeku Petrinjčicu“.