Petrinja: Ostavio neugašeni pepeo u drvarnici i izazvao požar na kući i u dvorištu

Neugašeni pepeo u drvarnici prošlog je petka kod Petrinje ostavio 63-godišnji vlasnik te tako izazvao požar u kojemu je izgorio cijeli dvorišni objekt i terasa, kao i parkirani traktor te razni alati i aparati, a vatra je zahvatila i ulazna vrata obiteljske kuće te krov, koji je djelomično izgorio.  

Sisačko-moslovačka policija u ponedjeljak je priopćila kako je požar u mjestu Strašnik na petrinjskom području izbio u vremenu od 11.40 do 13 sati.

 Očevidom je utvrđeno da je požar izazvao neugašeni pepeo kojeg je u jutarnjim satima vlasnik odložio u drvarnici, uslijed čega se zapalio gorivi materijal te izbio požar u dvorišnom objektu, koji je u cijelosti izgorio, kao i parkirani traktor te razni alat i aparati.

 Požar se potom proširio na krov terase, koji je također izgorio, kao i ulazna vrata obiteljske kuće, dok je krov na kući izgorio djelomično.

 Požar su ugasili vatrogasci petrinjske Javne vatrogasne postrojbe, a vlasnik štetu procjenjuje na oko 35.000 kuna, stoji u priopćenju.

 Inače, policija i vatrogasci često apeliraju na građane, posebno stanovnike ruralnih područja da izuzetno paze kada pale otvoreni plamen, kako na otvorenom, tako i u zatvorenom prostoru.

 Česti uzrok požara na kućama je i neispravni i neočišćeni dimnjak, iako vatrogasci učestalo upozoravaju da neispravni dimnjaci mogu biti izrazito opasni i kao takvi uzrok nesrećama sa smrtnim posljedicama, ili bar onih materijalne prirode.