Petrinja osigurala božićnice za umirovljenike

Na tiskovnoj konferenciji održanoj 6. studenog 2020. na kojoj je predstavljen prijedlog Proračuna Grada Petrinje za 2021. godinu također je najavljeno kako će Grad Petrinja ove godine isplaćivati božicnice umirovljenicima.
Gradonačelnik Dumbović naglasio je kako je, bez obzira na probleme, vrijeme da se za neke ciljane skupine u društvu koje su dugi niz godina zapostavljene nešto napravi. Jedna takva skupina su umirovljenici za koje je rebalansom proračuna osigurano 600 tisuća kuna za božićnice ove godine.
Zlata Jajčinović, pročelnica UO za društvene djelatnosti
To je prvi puta da Grad Petrinja umirovljenicima daje božićnice o čemu je konkretno izvijestila Zlata Jajčinović, pročelnica UO za društvene djelatnosti. Napomenula je da će se za umirovljenike koji imaju mirovinu do tisuću kuna osigurati božićnica u iznosu od 300 kuna, za one čija mirovina iznosi od tisuću do dvije tisuće kuna osigurana je božićnica od 200 kuna, a za one s mirovinom od dvije do tri tisuće kuna božićnica od sto kuna. Tim je cenzusom obuhvaćeno oko 3800 umirovljenika (ukupno ih je na području grada Petrinje oko šest tisuća). Pročelnica Jajčinović istaknula je kako će umirovljenici putem medija biti pozvani i obaviješteni o konkretnom načinu na koji će se isplaćivati božićnice.