Petrinja na braniku Domovine – U spomen poginulim redarstvenicima

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Centralnog križa na groblju Svetog Benedikta, u povodu Dana policije završen je cijeli program obilježavanja “Dana sjećanja u Petrinji”.

Vijence i svijeće i pijetet odali su izaslanstva policije i Grada Petrinje, Udruge proizišle iz Domovinskog rata, i petrinjske udruge i političke stranke .

U župnoj crkvi Svetog Lovre služena je i Sveta misa za sve poginule, nestale i umrle hrvatske policajce i branitelje.

U ime grada Petrinje, nazočila je Viktorija Kaleb, zamjenica gradonačelnika, te je tom prilikom rekla:

Ovo je zadnja komemoracija u sklopu naših „Dana sjećanja“ kroz cijeli mjesec rujan, mjesec zahvale i poštovanja prema svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima. Ujedno je danas i blagdan sv.Mihaela , arkanđela.

Dodala je da, ništa na ovom svijetu nije slučajno, pa tako nije ni Domovinski rat bio slučajan… agresor ga je planirao desetljećima ranije ali se naš narod, naši branitelji, najprije policija, pa ZNG, pa ostale obrambene formacije…. Ali zlo nikad ne može pobijediti dobro…. I nije… pobijedili su naši branitelji, agresorsku silu neusporedivo vojno –tehnički mnogobrojniju i opremljeniju.

I donijeli nam slobodu… slobodu sanjanu vjekovima, generacijama, slobodu željkovanu u svakom domoljubnom srcu.

Koliko su srčanosti, domišljatosti i viteštva pokazali naši branitelji, to samo govori da je uz njih bio i sv.Mihael…I mi se , isto kao i oni 91, moramo boriti za istinu i pravdu, za poštenu i čestitu zemlju, svojim dostojanstvenim životom i ,moralnim djelovanjem.

Poruka i današnjeg dana, bila bi , da kao narod opet pokažemo onu srčanost i borbenost za istinu i pravdu, radeći pošteno i najbolje što možemo, ufajući se u zaštitu sv.Mihaela, jer tko je kao Bog?- riječi su zamjenice gradončelnika Viktorije Kaleb

leb.