Petrinja domaćin prvog Coca-Cola Cupa u nastavku sezone

Petrinja domaćin prvog Coca-Cola Cupa u nastavku sezone

Nogometni klub Mladost iz Petrinje bio je domaćin prvog Coca Cola Cup turnira u nastavku sezone, koja je počela u siječnju, a prekinuta zbog pandemije.

Coca-Cola Cup je najveći malonogometni turnir u Europi, a u Hrvatskoj godišnje okuplja više od 37 tisuća natjecatelja, organiziran je prema smjernicama HZJZ za organizaciju sportskih aktivnosti na otvorenom.

Na gradskoj razini kvalifikacija za županijsko natjecanje kod 2005. godišta nastupile su dvije, a kod 2002. godišta pet momčadi.

Na početku turnira, u ime organizatora, obratila se Tihana Butorac, direktorica marketinga Sportskih igara mladih, a u ime domaćina Davor Ivić član Izvršnog odbora HNS-a, predsjednik Nogometnog saveza SMŽ i direktor NK Mladost: „Zahvaljujem se organizatoru što je učinio čast našem klubu i našem gradu da Sportske igre mladih budu nastavljene upravo ovdje. Nadam se da ćete se danas ovdje zabaviti i što kažu budimo odgovorni, poštujmo medicinske i zdravstvene mjere da se nikome ništa ne desi i svima dalje želim puno uspjeha na završnicu Plazma Sportskih igara mladih u Splitu, a nadam se i da će jedna naša momčad sudjelovati tamo.“

U ime Grada Petrinje obratio se i Nenad Radošević, predsjednik Gradskog vijeća: „Posebno pozdravljam mlade nogometaše koji će se danas natjecati i nadamo se netko od njih doći u završnicu u Split. Jako je lijepo kada vidimo nakon ovih mjera uzrokovanih koronavirusom da se ponovo događa jedna nada, da se život vraća u normalu, a sport tu prednjači. Ponosan sam i na to što je Grad Petrinja i Nogometni klub Mladost ovdje domaćin ovih događaja i po mnogo čemu ovime postajemo prvi. Nadam se da ćemo biti jako dobar primjer, vama sretno dalje u natjecanju, želim vam svako dobro i puno uspjeha i imate podršku Grada Petrinje.“

Rezultati su:

– 2005. –

PULENI PETRINJSKI – 10 APOSTOLA 1:2

– 2002. –

– pretkolo: DIJAMANTI – PETRINJČICA 0:3

– poluzavršnica –

PANJEVI – CB POCH GLINA 3:1

KRALJ 100% – PETRINJČICA 2:1

za 1. mjesto: PANJEVI – KRALJ 100% 1:3

Na županijsko natjecanje plasirali su se: 10 APOSTOLA (2002.) i KRALJ 100% (2005.)