Petrinja: Dječji vrtić “Petrinjčica” slavi 64. rođendan

Dječji vrtić Petrinjčica svoje rođendane obično slavi velikim slavljem u Hrvatskom domu gdje svi mališani pripreme predstavu za svoje roditelje. Ove godine zbog svima znanog razloga, takvo slavlje nije moguće, ali djelatnici su organizirali slavlje po skupinama kako bi djeca ipak veselo obilježila 64. Rođendan svoga vrtića.
Gradonačelnik Dumbović posjetio je objekt Mali princ te uz tortu, cvijeće i bombone prigodno čestitao rođendan gradskom vrtiću.
„Ove godine na jedan simboličan način čestitamo i obilježavamo rođendan vrtića. Ovo je prilika da se prisjetimo svih generacija i teta i djece koji su kroz sve te godine bili dio ovog vrtića. Čestitam ravnateljici i svim djelatnicima vrtića njihov 64. rođendan.“- rekao je gradonačelnik te istaknuo:
„Smatram da, gledajući vrtić danas možemo biti prezadovoljni jer vidimo da djeca dobivaju određene standarde. Malo je gradova koji su u zadnjih pet godina uložili 20-ak milijuna kuna u vrtiće. Ali moramo vidjeti kako još možemo pomoći kod financiranja mnogih projekata koji donose određene standarde. Naš zadatak je da do nove godine sve i jedno dijete u gradu petrinji bude upisano. Našim bebinim fondom i strategijom prema mladim obiteljima radimo na tome da ovdje ljudi imaju sigurnu budućnost.“
Nataša Vidović, ravnateljica DV Petrinjčica istaknula je kako vrtić ne raste samo po broju godina, nego i po broju odgojno-obrazovnih skupina. „Ovu pedagošku godinu smo započeli sa 21 skupinom, tj. 420 djece. Naglašavam da je prije 5 godina DV Petrinjčica brojao 16 odgojno-obrazovnih skupina koje je pohađalo 315 djece.“- rekla je Vidović istaknuvši kako je za povećanje smještajnih kapaciteta za 100 –tinjak djece trebalo jako puno rada, vremena i novaca, ali prije svega bila je potrebna potpora osnivača. „Ja se stvarno od srca zahvaljujem Gradu Petrinji na čelu s gradonačelnikom Darinkom Dumbovićem jer su prepoznali naše potrebe i probleme. Mi smo si zadali velike ciljeve koje smo, evo u pet godina uspjeli ostvariti.“ Ravnateljica se zahvalila i svim roditeljima na ukazanom povjerenju i suradnji te djelatnicima koji svojim trudom i svojim kompetencijama osiguravaju kvalitetnu skrb o djeci.