Petin: “Za Beljaka je najmoralnije da odstupi”

Gradonačelnica Orahovice Ana Marija Petin (HSS) danas je za N1 izjavila da je već u izbornoj noći zvala predsjednika HSS-a Krešimira Beljaka i pozvala ga da da ostavku.

Kaže da je vodstvo stranke odgovorno za loše rezultate, no sebe kao potpredsjednicu ne drži odgovornom.

Dodala je da prolazno mjesto nije imala na listi Restart koalicije, tako da je u borbu krenula za preferencijalne glasove no nažalost, kako kaže, nije dobila dovoljan broj .

“Nažalost, bilo je grešaka od vodstva HSS-a”, rekla je i dodala: “Bilo je grešaka od predsjednika HSS-a, zato smo ga sada pozvali na odgovornost.”

Na upit za njen položaj s obzirom na odgovornost vodstva stranke u kojem se nalazi i ona, kaže:

“Ja sam potpredsjednica HSS-a, izabrana sam na skupštini, izabrali su me članovi. Ja sam 20 godina dala HSS-u, kao i moja djeca, kao i moja obitelj i ne želim je napustiti (stranku)”, kazala je Petin.

Rekla je da je ona uvijek tražila da se unutarstranački problemi rješavaju unutar stranke, a da je predsjednik HSS-a Beljak odmah nakon izbora “sazvao telefonsku sjednicu predsjedništva i izmanipulirao dovoljan broj glasova” za odluku o izvanrednim stranačkim izborima.

“14 predsjednika županijskih organizacije se protivi odluci o sazivanju i održavanju izborne skupštine po hitnoj proceduri”, kazala je.

Potom je rekla i nešto o tome kako će se održati izborna skupština HSS-a:

“Predsjednik planira održati telefonsku izbornu skupštinu. Pa to još niti jedna stranka nije imala.”

Upitana je da li postoji mogućnost da se potom možda i ona kandidira za predsjednicu stranke…

“Savjetovat ću se s članovima svoje stranke”, rekla je.

Za Beljaka je pak rekla: “Sadašnji predsjednik se ne bi trebao kandidirati ni za jednu funkciju unutar HSS-a. Najmoralnije bi bilo da odstupi.”

Rekla je i to da se HSS treba “vratiti u politički centar”. Za članove HSS-a koji su napustili stranku, nezadovoljni političkim smjerom, poput Marijane Petir, Petin je rekla da će “otvoriti vrata svima koji su zainteresirani vratiti se”.