Petar Radošević predsjednik GV Grada Gospića: Gospić grad uzora i ponosa

Petar Radošević

Proslava Dana grada Gospica obilježena je brojnim sadržajima i događanjima.

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća podno Spomen križa u Gradskom groblju odana je počast poginulima za Hrvatsku.

Nakon toga je održana Sv. misa u katedrali NBDM. Položeni su vijenci i zapaljene svijeće kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama te kod biste prvog hrvatkskog predsednika dr Franje Tudjmana.

Svečana sjednica Gradskog vijeća okupila je brojne goste i uzvanike, među kojima župana dr. Darka Milinovića, saborskog zastupnika Maria Kustića, počasnog građanina Gospića generala Mladena Markača, bivšeg župana Milana Kolića, državnu tajnicu Katicu Prpić, predstavnike Crkve, Hrvatske vojske i Policije, udruge proistekle iz Domovinskog rata, branitelja, športskih klubova ,gospodarstvenika…

Predsjednik Gradskog vijeća Petar Radošević istaknuo je kako je Gospić centar županije, a time i sporta, kulture, te grad koji je dao dva velikana, dr Antu Starčevića i Nikolu Teslu.

Osvrnuo se u svom govoru i dosad nevidjenu politčku situaciju tj. kohabitaciju jer gradonačelnik dolazi iz HSP i grupe nezavisnih lisita a većinu u Gradskom vijeću ima HDZ.

Istaknuo je  je kako je prošli saziv GV donio donio  niz važnih odluka koje su odredile razvoj našega grada, od razvojnih programa, kapitalnih ulaganja, kroz program održavanja komunalne infrastrukture. Sve je to označilo povećanu kvalitetu života građana i stvorilo povoljnu klimu za investicije, te je izrazio nadu da ce nova vlast nastaviti te i druge projekte.

Gradonačelnik Karlo Starčević je u svom govoru istaknuo  žrtvu hrvatskih branitelja, te kazao da nam ona treba biti nadahnuće za rad na poboljšanju standarda života…

Istaknuo je niz problema s kojima se susrela nova gradska vlast, ali i odlučnost i spremnost da se pređu poteškoće i riješe nagomilani problemi , dugovi, te pozvao na zajedništvo.

Posebno insirativan govor odrzao je župan ličko senjski dr Darko Milinovic koji je, na pocetku, iznio niz statističkih podataka,kojima je pokazao ekonomske rezultate u prethodnom periodu.

Iznio je podatak kako je oko 3 tisuce više zaposlenih u odnosu na prije 4 godine te smanjena nezaposlenost za 1400 osobe.

Isto tkao  ukazao je na povećanje broja poduzeća, obrta te brojne investicije.

Od najavljenih  8 milijardi kn u Ličko senjsku županiju već je realizirano oko 100 milijuna.

Ako ja donesem 100 miliona ,Starcevic 100 miliona to je 200 miliona a ako idemo zajedno ,onda je to 400 miliona.

Dr Milinovic je dodao kako je vrijeme predizbotne retorike prošlo,da treba čestitati pobjednicima koji trebaju praštati, jer samo jaki mogu praštati, te najavio suradnju sa gradonacelnikom Starcevicem i svima novoizabranima u županiji, ali i pozvao da se ne ne podrzava rušenje vlasti, da se mora poštivati volja gradjana.

U ime gradova prijatelja Gospića,nazočne je pozdravio gradonačelnik Novalje Ante Dabo.

Nakon toga su gradonačelnik i predsednik Gradskog vijeća uručili priznanja Grada Gospića i to nogometnom treneru Karlu Tomljenoviću za uspiješan rad sa mladjim uzrastima,dr Mili Došenu,posthumno Juraju Stopiću,te Gradskom zboru “Vila Velebita”,zatim i pohvale najboljim učenicima za postignute rezultate.

Sve u svemu , jedan svečani dio, pun zajedništva i želje za daljnjim napretkog Grada Gospića.

U nastavku obilježavanja dana Grada Gospića , održati će se brojna športska natjecanja te u večernjim satima nastupi poznatih pijevača ,KUD-ova, bandova itd.

Nenad Levar