Peruško stigao u Agrokor, preuzima dužnost od Ramljaka

N1

Nakon što je Trgovački sud u Zagrebu je 28. veljače 2018. na prijedlog Vlade Republike Hrvatske opozvao Antu Ramljaka s dužnosti izvanrednog povjerenika u trgovačkom društvu Agrokor d.d. te imenovao Fabrisa Peruška novim izvanrednim povjerenikom trgovačkog društva Agrokor d.d.., potonji se kratko obratio medijima.

Također, Trgovački sud je na prijedlog Vlade RH, Irenu Weber imenovao zamjenicom izvanrednog povjerenika.

‘Riječ je o stručnjacima koji su i dosada bili angažirani na poslovima unutar sustava Agrokor. Fabris Peruško je bio član Uprave Tiska zadužen za financije i restrukturiranje, a Irena Weber je obnašala funkciju savjetnice izvanrednog povjerenika za Agrokorovo non-core poslovanje i imovinski portfelj. Stoga će u najkraćem mogućem roku moći u potpunosti preuzeti vođenje postupka izvanredne uprave i postizanja nagodbe, u skladu s rokovima koje propisuje Zakon o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku’, priopćeno je iz Agrokora.

Prilikom dolaska u Agrokor, okupljenim se novinarima kratko obratio Fabris Peruško.

“Danas će biti malo duži dan. U naredna dva tri dana odradit ćemo sastanke sa svim grupama vjerovnika. Početkom sljedećeg tjedna ću biti slobodan za vas i onda ćete dobiti malo više od mene”, rekao je Peruško novinarima pred Agrokorom.

Naglasio je i kako mu je postizanje nagodbe broj jedan među prioritetima.