Pero Kovačević: Vlada i ministarstvo vanjskih poslova ne znaju što im rade veleposlanici ?!

Pero Kovačević

Činjenica da je veleposlanik Del Vechio sudjelovao na proslavi Dana Republike Srpske, navodno bez znanja i odobrenja ministrice i potpredsjednice Vlade Marije Pejčinović Burić zorno pokazuje kako nam radi Ministartvo vanjskih i europskih poslova.

Budimo realni,očito toga puno ne štima u radu i organizaciji Ministarstva ili se prikriva istina da su u Ministarstvu znali da Del Vechio ide na proslavu Dana Republike Srpske ali nisu ništa poduzeli da to spriječe.

Kako je to moguće da Vlada i ministrica i predsjednica Republike ne znaju što im rade veleposlanici, kako je to moguće da veleposlanici ne obavještavaju Ministarstvo o svojim protokolarnim postupanjima, kako je to moguće da sigurnosne službe ne znaju što rade i gdje idu velepolsanici?? Puno je tu otvorenih pitanja na koje nismo dobili i vjerojatno nećemo dobiti odgovore. 

Odlazak veleposlanika na bilo koji protokolarni događaj,bez znanja Ministarstva i ministrice zorno nam ukazuje da puno toga ne štima u radu i organizaciji Ministarstva ili su sve znali pa sad prikrivaju svoju odgovornost?

Potpredsjednica Vlade i ministrica Pejčinović Burić šuti,predsjednik Vlade i predsjednica Republike jednako tako šute.

Nužno je veliko,veliko “provjetravanje” u Ministarstvu, kako radi Ministarstvo takvi su nam i rezultati vanjske politike. Nema ih! Očito je ministrici glavna zanimacija njezina kandidatura za mjesto glavne tajnice Vijeća Europe, objavio je Pero Kovačević na svojoj Facebook stranici.

VLADA I MINISTARSTVO VANJSKIH I EUROPSKIH POSLOVA NE ZNAJU ŠTO IM RADE VELEPOSLANICI!?Činjenica da je veleposlanik Del…

Objavljuje Pero KovačevićSubota, 12. siječnja 2019.