Pero Kovačević: “Vesna Pusić opet vrijeđa nevine žrtve Bleiburga”

Pero Kovačević

Piše: Pero KOVAČEVIĆ

VESNA PUSIĆ za sebe voli reći da je „antifašista“. Kako ona poima današnji „antifašizam“ , zorno ću vam pokazati rabeći isključivo njezine izjave vezano za komemoraciju na Bleiburgu.

Moj staqv je da Sabor ne bi trebao biti pokrovitelj ove manifestacije”, rekla je Vesna Pusić u HRT-ovoj emisiji Otvoreno,prije tri godine, na temu: Zašto je ukinuto, pa opet vraćeno pokroviteljstvo nad komemoracijom u Bleiburgu. Smatra da je ta komemoracija uvreda za nevine žrtve te da se pod krinkom te fraze skupi gomila ljudi noseći ustaške uniforme i kape, veličajući ustaštvo i sramoteći Hrvatsku.

Dodala je da svatko tko je ubijen bez suđenja nije nevin, već mu samo sudskim procesom nije dokazana krivnja. Danas je nastavila u svom stilu vrijeđana nevinih žrtava mučki ubijenih u Blaiburgu i na Križnom putu,te rekla:“ ‘Iznimno mi je žao da tu odluku nije donijela Katolička crkva u Hrvatskoj i hrvatske vlasti, nego obrnuto. Takva slika šteti i Austriji i Crkvi, i oni tu svinjariju više ne žele trpjeti. Komemoracija žrtvama Bleiburga iskorištavana je za rehabilitaciju fašizma, ustašluka, zločina i zločinaca iz Drugog svjetskog rata’, komentirala je članica stranke Glas Vesna Pusić, javlja N1.

Dodala je kako bi ‘bilo jako dobro da je to rekla Katolička crkva u Hrvatskoj’. Za Vesnu Pusić antifašizam nije skup vrijednosti već je bio i ostao ideologija. Zašto to kažem? Naime, nije li se i ratni zločinac Ratko Mladić pozivao na antifašizam ulazeći u Srebrenicu i radeći genocid. Sačuvaj nas Bože Pusičkinog“antifašizma“ i poimanja demokracije. Naravno opet je riječ o klasičnom primjeru govora mržnje i vrijeđanja nevinih žrtava mučki ubijenih u Blaiburgu i na Križnom putu.