Pero Kovačević: “Srbovanje Milorada Pupovca”

Pero Kovačević

Piše: Pero Kovačević

Prvo vam moram objasniti zašto sam za ponašenje Milorada Pupovca nakon incidenta Uzdolju i Đevrskama njigove huškačke istupe odabrao izraz srbovanje. Naime, taj izraz koriste odnosno čuo sam ga ovoga ljeta u razgovoru sa Srbima koji žive u zadarskom zalađu. Oni tim izrazom oslikavaju ponašnje, kako kažu turista iz Srbije, koji ljeti dolaze u Hrvatsku i pokušavaju četničkim dernecima širiti mržnju prema Hrvatskoj, Hrvatima, a i prema njima Srbima koju Hrvatsku drže svojom domovinom.

Kažu, rekli smo im da nisu dobro došli niti su poželjni gosti u našem kraju ako će srbovati. Nek se vrate otkud su došli i neka njima ne stvaraju probleme svojim srbovanjem. Milorad Pupovac umjesto da smiruje tenzije nastale u incidentu, svojim srbovanjem nadolijeva ulje na vatru i očito želi profitirati na incidentima svojim srbovanjem. Naravno da nitko neće niti može podržavati nasilje iz bilo kojeg razloga. Milorad Pupovac, u svojim izjavama današnju Hrvatsku uspoređuje sa NDH, a u isto vrijeme je dio odnosno glavna poluga hrvatsko-srpske koalicije koja vlada Hrvatskom.

Osokljen šutnjom svog koalicijskog partnera Andreja Plenkovića, Milorad Pupovac kaže „ kako Hrvatska postaje čimbenik nestabilnosti na prostoru bivše Jugoslavije jer se u njoj promovira nesnošljivost prema drugim narodima i pokušava rehabilitirati ustaštvo, u čemu, kako tvrdi, važnu ulogu imaju pojedini pripadnici Katoličke crkve, neke političke stranke i braniteljske udruge“. Izjavio je u to u intervjuu za portal Radiosarajevo.ba objavljen u subotu. Žalosnija od Pupovčeve huškačke retorike je samo gromoglasna tišina njegovog glavnog koalicijskog partnera Andreja Plenkovića, koji šutke prelazi preko takvih huškačkih izjava Pupovca. Je li Milorad Pupovac, “okorjeli etnobiznismen”, koji je na etnobiznisu izgradio svoju sveučilišnu i političku karijeru, kako ga je nazvao Ivo Josipović ili je Srbin po zanimanju, kako ga naziva Mladen Pavković ili oboje, prosudite sami ili je borac za ljudska prava kako se samoproglašava i kako ga predstavljaju “ljevičarski mediji”.

Sigurno je jedno da on Hrvatsku ne voli. Milorad Pupovac je uz pomoć HDZ-a i SDP-a kao njihov koalicijski partner uspio marginalizirati hrvatske branitelje-srpske nacinalnosti da javno djeluju i kažu svoj stav, sud u vezi mnogih aktualnih pitanja koje Pupovac po dirgentkoj palici Vučića odnosno tzv “antifašista” otvara počev od ćirilice pa pozdrava “Za dom spremni”, HOS-a i nadalje. Stav i sud hrvatskih branitelja-srpske nacinalnosti imao bi za mene istinsku i pravu snagu, a vjerujem i vas. Pozvaniji su i kompetentniji progovoriti o svim tim pitanjima prije Vučića, Nikolića, Pupovca i njima sličnim.

Nažalost, Pupovac ih je uz pomoć HDZ-a i SDP-a uspio marginlizirati jer su oni za njega i njegove istomišljenike koji su se pobunili protiv Hrvatske “izdajnici”,a za “velike Hrvate”-pripadnike tzv. “Munchen bojne” naprosto Srbi . Dosta je toga Milorade, dosta je tvog srbovanja!