Pernar osuđen i mora Stankoviću platiti 50.000 kuna

Ilustracija D.Prša

Saborski zastupnik Živog zida Ivan Pernar na sudu je izgubio tužbu od urednika i voditelja HRT-ove emisije “Nedjeljom u 2” Aleksandra Stankovića kojemu mora platiti 50 tisuća kuna zbog uvreda.

Slučaj datira iz studenog prošle godine kada je Pernar, gostujući u emisiji ‘Nedjeljom u 2’ demonstrativno izašao iz studija nakon samo petnaestak minuta optuživši Stankovića da ga prekida i ne da mu govoriti.

U toj emisiji između urednika i gosta povela se rasprava o plaćanju pristojbe HRT-u, a Stanković je Pernara prekidao potpitanjima o tome kakve b promjene želio na HRT-u dok je ovaj govorio o izraelskom pokolju nad Palestincima.

Sukob se nastavio i kasnije kada je Pernar u više navrata izvrijeđao Stankovića u svojim objavama na Facebooku, među ostalim u emisiji Z1 televizije koju je također napustio nakon samo pola minute tijekom kojih je Stankovića stigao nazvati “odvratnim”.

Nakon svega, Stanković je podnio tužbu protiv Pernara koja je jučer dobila sudski epilog.
“Danas me sudac Hrvoje Vučić osudio na 50.000 kuna jer sam uvrijedio čast i ugled veleštovanog Aleksandra Stankovića. Za razliku od cijele plejade političara i moćnika, mene je pravosuđe osudilo, snašla me sudbina psa Mede”, napisao je na svom Facebooku.

Danas me sudac Hrvoje Vučić osudio na 50.000 kuna jer sam uvrijedio čast i ugled veleštovanog Aleksandra Stankovića.Za…

Posted by Ivan Pernar on 29. studenoga 2017