Pernar o presudi: “Dao sam sve od sebe da ih osude, ali nisam uspio”

Izvor: Ivan Pernar/Facebook

Ivan Pernar, koji je svjedočio protiv Hrvata u Zambiji, nije krio tugu zbog oslobađajuće odluke sutkinje Visokog suda u Ndoli.

“Ako tužiteljstvo ne uloži žalbu ili žalba bude odbijena, odluka sutkinje postaje pravomoćna. Zambijski zakon govori kako da bi netko bio osuđen za trgovinu ljudima, nije dovoljno samo da posvajanje bude nezakonito nego je potreban i element iskorištavanja djece. Što je točno sutkinja odlučila, javit ću uskoro, ali sudeći po ovoj odluci, možemo ustvrditi da optuženi nisu krivi za trgovinu djecom”, napisao je Ivan Pernar, bivši saborski zastupnik, neposredno nakon objave odluke sutkinje o oslobađanju Hrvata.

U objavi vrlo brzo nakon toga puno je opširnije obrazložio svoj stav i zašto je razočaran ovakvom presudom. Napisao je kako smatra da oni, kao ni drugi Hrvati tijekom godina, nisu mogli posvajati djecu iz DR Konga kao i da je netko zaradio novac na njima. “Smatram da je pogrešno to što su se upustili u posvajanje djece iz Konga i da Hrvatska ne bi trebala dozvoljavati takva posvajanja”, napisao je među ostalim.

Njegovi sljedbenici na toj mreži u komentarima negoduju zbog takve odluke suda. Većina sud proziva za korupciju, a ne nedostaje ni homofobnih stavova i poziva na nasilje.