Peović: Radniča fronta neće u Knin, tamo su huškačke poruke

Zagreb, 22.7.2020 - Katarina Peović dolazi na konstituirajuću sjednicu Hrvatskog sabora. Foto Hina Dario GRZELJ/ dag

Saborska zastupnica zeleno-lijevog bloka iz redova Radničke fronte Katarina Peović, danas je komentirala politička zbivanja, odnosno što misli o dogovoru HDZ-a i SDSS-a po pitanju odlaska na proslavu Oluje u Kninu, te kako gleda na sukob premijera Andreja Plenkovića i Zorana Milanovića.

Kaže da oni pozdravljaju svako prevladavanje nacionalizma, iako se takva obilježavanja često koriste za nacionalističko huškanje, a to su kritizirali. Dodaje da je njezina zadaća da objasni zašto su podjele nepotrebne i da se shvati koliko nam je problem elita koja nas obespravljuje, i da bi više voljela da se slavi mirna reintegracija Slavonije.

” Trebamo smiriti nacionalističke strasti, onda ćemo moći realno sagledati prošlost, a rat je velikim dijelom bio uvjetovan ekonomski, Tuđmanu i Miloševiću su koristile nacionalističke strasti, ne bi došlo do takve pljačke da nismo imali potpirivanje tih sukoba”, kaže Peović.

Mi kao Radnička fronta nećemo se pojaviti u Kninu jer se do prošle godina ta proslava koristila za huškačke poruke, ako se to promijenili, pozdravit će tu gestu. SDSS i HDZ tamo trebaju biti zajedno, a HDZ treba ići u Grubore.

Na verbalna prepucavanja predsjednika Zorana Milanovića i premijera Andreja Plenkovića kaže da joj se čini da oni izvode nekakav performans, nema tu sadržaja u sukobu, jer kada bi netko od njih stajao na strani obespravljene većine, pozdravila bi sukob, ovo je riječ o protokolarnom nadmudrivanju.

Komentirala je i slučaj zastupnice Karoline Vidović Krišto koja u Saboru odbija nositi masku.

“To nije kolegijalno, solidarno prema njih 150 koji masku nose, to je opet politički show koji ne koristi većini ljudi u Hrvatskoj. Treba nositi maske. Voljela bih da odluke Stožera budu vođene epidmiološkim mjerama, a ne politički uvjetovane, takve bismo preporuke slijedili. Stožer se kompromitirao na niz načina, problem je da Stožer stalno pokazuje da se koristi u političku svrhu. Ne možemo epidemiološke mjere dovoditi u pitanje, nošenje maski je važno”.