Peović: Grabar-Kitarović, Škoro i Milanović su tajkuni

Izjava za medije predsjedničke kandidatkinje Katarine Peović

Predsjednička kandidatkinja Radničke fronte i SRP-a Katarina Peović optužila je u petak svoje protukandidate Kolindu Grabar-Kitarović, Miroslava Škoru i Zorana Milanovića da su tajkuni ili oni koji ih štite, a sebe je nazvala jedinom od svih kandidata koja zagovara korjenitu društvenu promjenu.

 “Može se reći da se radi o ljudima koji su i sami tajkuni, predstavnici tajkuna ili oni koji ih štite”, poručila je Peović na konferenciji za novinare.

 Grabar-Kitarović je prozvala da je dolaskom na dužnost predsjednice prvo pomilovala osuđene za gospodarski kriminal u Croatia busu i Karlovačkoj banci, dok je Škori zamjerila da je sve što je stekao, “stekao  preko stranačke iskaznice”. 

 Milanovića pak proziva da se za vrijeme premijerskog mandata dodvoravao desnici i “obranio nasljeđe Tuđmanizma na način da mu je dodijelio aerodrom”.

 Peović je ocijenila kako je dobro što je Škoro nakon sučeljavanja na HRT-u donekle povukao svoju izjavu o pomilovanju ratnog zločinca Tomislava Merčepa, ističući kako je to poruka ljevici da treba hrabro istupati i i reći da je “nacionalističko huškanje loša politička poruka”.

 Za sebe je rekla kako je jedina od svih kandidata koja zagovara korjenitu društvenu promjenu – demokratski socijalizam 21. stoljeća.

 S Kolindom Grabar-Kitarović se na sučeljavanju nije htjela rukovati jer je “stvar kućnog odgoja ne rukovati se sa zaštitnicima kriminalaca i ratnih zločinaca”. 

 “Grabar-Kitarović odbila je povući odlikovanja šestorici osuđenih u Haagu, među kojima su Slobodan Praljak i Dario Kordić, pomilovala je osuđene za kriminal u Croatia busu i Karlovačkoj banci”, zaključila je Peović.