Penava: Volio bih da ovih dana u našim mislima bude isključivo Vukovar

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava je u uoči komemorativnog skupa ispred vukovarske bolnice rekao da ovih dana Vukovar i žrtva njegovih branitelja moraju dominirati hrvatskim medijskim prostorom i da kako bi volio “da ovih dana u našim mislima bude isključivo Vukovar.”

Volio bih da ovih dana u našim mislima bude isključivo Vukovar, da u mislima budemo s onima kojih više nema, uz pijetet i zahvalu svakom koji je doprinio obrani Vukovara i Hrvatske. Dakako i sa mišlju na 30. obljetnicu kako je grad sravnjen sa zemljom, s mišlju na tisuće ubijenih Vukovaraca, mišlju da Generalštab JNA kao nalogodavci nisu odgovarali pred pravosuđem i to je ogromna sramota, to govori kakvi smo ljudi i narod i kakav pijetet imamo prema ljudima koji su živote izgubili u ovome gradu. To šalje ružnu poruku o nama jer svi snosimo odgovornost za takvu situaciju”, rekao je Penava.

“Nadam se da i oni koji su poginuli imaju nekoga svojega koji ih spominje, ali ako ne tu smo mi”, poručio je vrlo emotivno bivši vukovarski gradonačelnik, a sadašnji predsjednik Gradskog vijeća Željko Sabo uputivši zahvale cijeloj Hrvatskoj.

“Danas smo kao i svake godine ovdje da odamo počast svim žrtvama Vukovara, posebno hrvatskim braniteljima koji su dali svoje živote za slobodu. Sloboda je nešto najvrednije što jedna država i jedan narod može imati i moramo je znati sačuvati u teškim trenucima. Vukovar je žrtva za slobodu koju sada živimo. Danas je dan ujedinjenja, ali i dan tuge i ponosa”, poručio je iz Vukovara saborski zastupnik, bivši predsjednik SDP-a Davor Bernardić, sada član Socijaldemokrata.