Penava: U suradnji s Vladom činimo sve da Vukovar postane zanimljiv investitorima

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava istaknuo je u izjavi novinarima na Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. kako se ključ opstanka Vukovara nalazi u investicijama i otvaranju radnih mjesta, dodavši da gradska vlast čini sve što može u suradnji s Vladom kako bi grad Vukovar postao zanimljiv investitorima.

“Činimo sve što možemo u suradnji s Vladom kako bi grad Vukovar postao zanimljiv investitorima jer ključ opstanka na ovim prostorima su radna mjesta”, rekao je Penava.

U Koloni sjećanja koja je nakon komemorativnog programa u dvorištu vukovarske bolnice krenula gradskim ulicama prema Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata, uz mnoštvo Vukovaraca i građana iz svih dijelova Hrvatske i iz inozemstva kao i državni vrh, nalazi se i vukovarsko-srijemski  župan Božo Galić.

Župan Galić također je rekao kako se bez otvaranja novih radnih mjesta teško mogu zaustaviti sadašnji negativni trendovi u ovom dijelu Hrvatske, izrazivši uvjerenje da će lokalne vlasi uz Vladinu pomoć pronaći rješenja.

“Uvjereni smo kako ćemo uz Vladu pronaći prava rješenja da vratimo osmijehe na lica naših ljudi. Imamo i želje i znanja da to ostvarimo”, naglasio je Galić. (H)