Penava: Plenković nema namjeru uhvatiti se u koštac s problemima građana

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava poručio je u utorak da se premijer Andrej Plenković i njegova Vlada nemaju namjeru uhvatiti u koštac s najvažnijim problemima građana, ideju kako ih riješiti, viziju kamo nas vode i koliko teže živimo nego prije nekoliko godina.

Na to ukazuju odgovori na pitanja saborskih zastupnika premijeru Plenkoviću, a koji se svode samo na jedan – ‘Ukrajina, i vi ste glasali na sramotan način’, ustvrdio je Penava na konferenciji za novinare u Saboru.

Komentirajući rekordnu inflaciju i rast cijena upozorio je kako se predsjednik Vlade Plenković poziva na interese Ukrajine i Bruxellesa dok mu vlastiti narod tone u siromaštvo.

Penava je upozorio na poražavajuće rezultate i činjenice da su ljudi na potresom stradalim područjima još uvijek žive u kontejnerima, inflatorne pritiske, rast cijena i pad životnog standarda. Plenkoviću je bitan samo vlastiti imidž, a Hrvatska svjedoči rekordnoj inflaciji. Jedino do čega mu je stalo je banalizirati svaku ozbiljnu temu od životnog značenja i pozivati se na nekakve interese Ukrajine i Bruxellesa u odnosu na vlastiti imidž u javnosti, rekao je Penava.

Dodao je kako je u listopadu stopa inflacije od 13,2 posto bila rekordna u povijesti RH. U studenom je bila 13,5 posto, upozorio je Penava te dodao kako je porezna stopa na hranu i energente još puno viša, na razini 20 posto. Istaknuo je i rekordan i dug RH te kako nas je u šest godina Plenkovićeva Vlada zadužila za dodatne 64 milijarde kuna, dok uvjeti za vraćanje tih kredita postaju sve gori. ”Međutim, probleme o kojima smo trebali razgovarati, vijest da je 400.000 građana ove države manje nego što je bilo prije 10 godina, nitko ne rješava”, upozorava.

Penava je poručio je kako želi skrenuti pozornost i na slučaj bivše ministrice Tramišak ustvrdivši da se nikada u povijesti nije dogodilo da ministar jedne vlade pomisli na traženje azila u Bruxellesu. Ustvrdio je da je do te razine korupcije i nefunkcionalnosti Plenković doveo hrvatsku državu te da se “Hrvati s ovom Vladom nemaju čemu nadati”.