Penava obišao radove na izgradnji vukovarskog gradskog stadiona

Izvor: Radio Vukovar

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava obišao je u četvrtak radove na izgradnji Gradskog stadiona u Vukovaru, vrijedne 12,3 milijuna kuna, na mjestu dosadašnjeg stadiona koji je srušen te je jesenas započela gradnja novog stadiona s pratećom infrastrukturom.

“Gradske službe Grada Vukovara su se potrudile osmisliti projekt modernog stadiona namijenjenog kako profesionalnom bavljenju sportom tako i rekreativnom sportu građana gdje nam je u konačnici cilj stvoriti idealne uvjete ne samo za najmlađe već i za svakoga koji bude imao potrebu doći na stadion prošetati i trčati, a pristup će biti omogućen 24 sata dnevno”, kazao je gradonačelnik Ivan Penava nakon obilaska radova.

Po njegovim riječima, osnovna ideja je bila spojiti sportski sadržaj za profesionalnu djelatnost i rekreaciju.

Projektom je planirana izgradnja javne zgrade sportsko – rekreacijske namjene koja će se sastojati od tribina s pratećim prostorijama u prizemlju i upravnog dijela. Izgradit će se i nova parkirališna mjesta od kojih će biti 10 unutarnjih parkirališnih mjesta za osobna vozila, dva parkirališna mjesta za autobuse te 24 vanjska parkirališna mjesta.

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz Intervencijski plan Grada Vukovara s devet milijuna kuna, odnosno 73 posto od ukupno prihvatljivih troškova. Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara radove financira s 2,7 milijuna kuna, a Grad Vukovar sa 600.000 kuna.

Radovi bi trebali biti gotovi do ljeta iduće godine.