Penava: “Moja objava na društvenim mrežama je vrlo precizna i pogađa srž stvari”

Danas se gradonačelnik Vukovara Ivan Penava povodom posjeta ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Vesne Bedeković, obratio javnosti te odgovarao na pitanja novinara. Komentirao je i stanje u HDZ-u, odnosno svoj odnos s predsjednikom stranke, Andrejem Plenkovićem.

Upitan kakvi su odnosi između njega i premijera Plenkovića kazao je :

“Što se tiče odnosa premijera i unutarstranačkih pitanja, to ćete nam dozvoliti da riješimo unutar stranke pa ću i osobno znati reći vam više po tom pitanju”.

Dodao je da nema problema u komunikaciji s njim.

“Nikad nije bilo spora niti problema u međusobnoj komunikaciji, tako da ako bude mogućnosti da ćemo se vidjeti, po tom pitanju nije bilo problema. Ako postoji potreba za komunikacijom, naravno da će do nje doći”, rekao je Penava.

Na upit da li će se u Vukovaru u listopadu dogoditi novi prosvjed, rekao je da će o tome govoriti kad za to dođe vrijeme, ne želeći precizirati znači li to da će prosvjeda biti ili da do njega neće doći.

Komentirao je i svoju objavu na društvenim mrežama, u kojoj je komentirao sutkinju koja je sudila u slučaju Marijana Živkovića, protiv kojega se vodio ponovljeni sudski postupak zbog razbijanja dvojezične ploče na zgradi Policijske postaje u Vukovaru, inače oca dvojice poginulih hrvatskih branitelja. Penava je u toj objavi poručio da se srami institucija države i osoba koje ih na takav način vode.

“Što se tiče moje objave na društvenim mrežama, ona je vrlo precizna, pogađa srž stvari, bit stvari, nedvosmislena je i točno onakva kakva treba biti. Tako je sročena da se ne može s njom manipulirati, prikazati je nikako drugačije nego što jest. Doista su ozbiljne stvari u pitanju, preemotivne, duboko emotivne da bi s njima kalkulirali i koristili ih u druge svrhe”, rekao je Penava.

Kad je riječ o pravima srpske nacionalne manjine u Vukovaru i odluke Ustavnog suda, Penava je rekao da će ta točka biti na dnevnom redu tijekom listopada, baš kako i nalaže statut, koji, kako je istaknuo, ne prejudicira kakve odluke trebaju biti.