Pele čestirao Modriću, Messi glasao za Luku, Ronaldo za Varanea

BRITAIN SOCCER THE BEST FIFA FOOTBALL AWARDS

Najboljem nogometašu svijeta u izboru Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Luki Modriću stižu čestitke iz svih krajeva svijeta, a kapetanu hrvatske reprezentacije čestitao je i jedan od najboljih nogometaša svih vremena Brazilac Pele.

“Čestitam Luki i Marti na osvajanju nagrade. Bilo je privilegija vidjeti vas oboje kako igrate ove sezone,” poručio je Pele.

Luki su čestitali i suigrači iz reprezentacije i europskog prvaka Real Madrida

“Čestitam prijatelju. Nevjerojatan igrač i nevjerojatna sezona,” poručio je Velšanin Gareth Bale, a čestitkama se pridružio i Alvaro Arbeloa.

Modrićev suigrač iz reprezentacije i bivši suigrač iz Reala, a sada novi član Chelsea Mateo Kovačić poručio je kako nitko nije zaslužio nagradu kao Modrić.

“Jednostavno najbolji. Nitko nije zaslužio nagradu više nego ti. Naš kapetan,” napisao je Kovačić na Twitteru.

Napadač Juventusa Mario Mandžukić je poručio kako je Modrić nagradu zaslužio svojim znanjem i radom.

“Luka, čestitke na velikoj nagradi – zaslužio si to svojim znanjem, radom i ovogodišnjim uspjesima. Svaka čast!,” napisao je bivši hrvatski reprezentativac.

Čestitke su postali iz Real Madrida, HNS-a, Dinama, Rijeke, Osijeka…

Dodajmo kako je kapetan argentinske reprezentacije Lionel Messi glasovao za Modrića, dok je Portugalac Cristiano Ronaldo najviše glasova dao Francuzu Raphaelu Varaneu.

Modrić je na koncu pobijedio sakupivši 29.05 posto glasova, dok je Ronaldo bio drugi sa 19.08 posto glasova.

Portugalac se nije pojavio na svečanosti u Londonu, baš kao niti 30. kolovoza u Monacu kada je Modrić bio proglašen za najboljeg nogometaša Europe u izboru Europske nogometne federacije (UEFA).

Modrić je i tada slavio ispred Ronalda i Salaha. Portugalac se u Kneževini nije pojavio jer mu je jako teško palo što je ostao bez nagrade, a ovoga puta su iz Juventusa poručili kako nitko neće prisustvovati svečanosti jer je prekratko vrijeme do nove ligaške utakmice torinske ‘Stare dame’.