Peđa Grbin pod istragom zbog objave snimke na kojoj dječaci uzvikuju ZDS

FaH

U lipnju ove godine saborski zastupnik Peđa Grbin, objavio je na svojoj Facebook stranici snimku dječaka, mladih nogometaša na nogometnom turniru u Barceloni, koji u društvu starijeg muškarca uzvikuju “Za dom spremni”.


U trenutku objave snimke Grbin nije znao tko je na snimci, no ubrzo su mediji utvrdili da se radi o mladim nogometašima NK Poljičanina iz Srinjina, naselja između Omiša i Splita, koji su tih dana nastupili na turniru u Barceloni gdje su u finalu igrali protiv vršnjaka iz jednog kluba iz Srbije.

Dječaci su uzrasta od 10 do 13 godina. Kada su novinari pitali predsjednika NK Poljičanin, Nikolu Mužinića, tko je muškarac na snimci i zašto su dječaci uzvikivali taj poklič, on je odgovorio: “Da za dom nismo bili spremni, doma imali ne bi.”

Na adresu saborskog zastupnika Peđe Grbina (SDP) koji je objavio snimku jer je htio upozoriti na novi slučaj “ustašovanja”, stigao je ovih dana dopis Agencije za zaštitu osobnih podataka koja je postupila na traženje pravobraniteljice za djecu.

U potpisu dopisa ravnatelj Agencije, Anto Rajkovača. Agencija je objasnila da je pregledala njegovu Facebook stranicu, te da traže od njega da se “očituje”, da “navede zakonitu svrhu i pravnu osnovu za javnu objavu video snimke”, te da – navede informaciju o izvoru dobivanja snimke, piše Net.hr