Peđa Grbin: Isključeni nismo, ekskomunicirani jesmo

FaH

Nakon sjednice Predsjedništva SDP-a, pobunjenička struja predvođena Peđom Grbinom kaže kako su zamoljeni da odu sa sastanka te da nije bilo rasprave o pravim problemima SDP-a.

“Pokušali smo nametnuti pitanje problema koja se evidentno svakog dana događaju u SDP-u, poput protuzakonitog upisivanja ljudi u stranku. Ništa to nije zanimalo članove predsjedništva, osim pitanja od kud nama pravo da tražimo raspravu i utvrđivanje onog tko je odgovoran, a odgovornost uvijek ide od glave”, rekao je Peđa Grbin.

“Nismo formalno isključeni iz stranke, ali smo nas petorica zamoljeni da napustimo sastanak, koji nije službeni nego kažu da je riječ o neformalnom sastanku dvanaestorice članova koji nisu potpisali inicijativu. Isključeni nismo, ekskomunicirani jesmo”, poručuje Grbin.

Ni u jednom trenutku nikome od nas nije bio cilj odlazak iz SDP-a. Naš cilj je promjena i bolji SDP. SDP kojeg će svi doživljavati ozbiljno i dobiti potporu građana. Ovakav SDP to ne može”, poručuje zastupnik SDP-a.

Grbin se nada da će biti pozvani na sljedeću sjednicu predsjedništva i kaže da Bernardić nije htio javno pročitati pismo.