Pažnja: Prometni redari na karlovačkim ulicama

Izvor: Nacionalno

Karlovčani će vrlo brzo na ulicama sresti prometne redare. To je novost u radu gradske uprave Grada Karlovca.

Koliko često će izlaziti na teren još nije poznato, ali svakako će to biti u bilo koje doba dana, tijekom cijelog tjedna, uključujući i vikende. Prije konačnog dogovora o dinamici terenskog rada sadašnji komunalni redari u Gradu Karlovcu, njih sedam, najprije moraju završiti posebnu obuku za obavljanje poslova prometnog redara u trajanju od tri tjedna koja se provodi u Policijskoj akademiji.

To će biti jedna od značajnijih aktivnosti Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo u ovoj godini. Uvod u godinu bile su i nove odluke o parkiranju, odnosno smanjenje cijena i smanjenje trajanja naplate parkiranja, odnosno potpuno ukidanje naplate u određenim ulicama. Kako je istakla pročelnica Hermina Komanac, cilj je što kvalitetnije urediti sustav prometa i parkiranja u gradu, kako bi građanima život bio ugodniji, jednostavniji i u konačnici sigurniji.

Upravni odjel za komunalno gospodarstvo tijekom cijele godine bavi se upravo svakodnevnom komunalnom problematikom koja utječe na kvalitetu života građana, od čišćenja kanala u ruralnim dijelovima grada do javne rasvjete, rampi za invalidne osobe, održavanje cesta, biciklističkih staza, blagdanskog kićenje grada, održavanje objekata u vlasništvu Grada, komunalnog reda …

-To je svakodnevni život grada i svaki zadatak pokušavamo riješiti u dogovoru s gradskim četvrtima i mjesnim odborima, što kvalitetnije i bolje, na zadovoljstvo svih naših građana, zaključila je pročelnica Komanac. (Grad Karlovac)