Pavliček traži ispriku Jandrokovića zbog vrijeđanja Sačića

Predsjednik Kluba zastupnika Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček zatražio je u četvrtak da se predsjednici Sabora Gordan Jandroković i Kluba HDZ-a Željko Reiner ispričaju Željku Sačiću zbog uvreda HDZ-ovca Ante Deura i izostanka njihove reakcije na nedolično ponašanje.

„HDZ-ov Ante Deur jučer je grubo izvrijeđao saborskog zastupnika Hrvatskih suverenista Željka Sačića, nazvavši ga ‘jugoslovenskim govedom’. Takav je rječnik neprimjeren za seosku birtiju, a kamoli za Sabor. To je drumski, razbojnički rječnik i upravo zbog takvog ponašanja pojedinih zastupnika, Hrvatski sabor dobije jedva prolaznu ocjenu od hrvatske javnosti”, poručio je Pavliček s konferencije za novinare.

U dosadašnjoj je saborskoj praksi, naglasio je, barem u ovom sazivu, nezabilježeno da se nekoga vrijeđa na ovakav način i reći mi u lice da je ‘jugoslavensko govedo’, a pogotovo hrvatskom branitelju i generalu Hrvatske vojske.

Predsjednik Sabora, smatra Pavliček, grubo je prekršio Poslovnik jer je trebao Deura promptno izbaciti iz sabornice nakon opetovanog vrijeđanja Sačića, ali to nije učinio jer bi vladajuća većina ostala bez jedne ruke prilikom glasovanja.

Stoga očekujemo Jandrokovićevu ispriku zbog grubog kršenja Poslovnika, ali i predsjednika Kluba HDZ-a Reinera zbog nedoličnog ponašanja Deura, poručio je Pavliček, uz oštro protivljenje vrijeđanju zastupnika na osobnoj razini.

Hina