Pavle Kalinić je s gas maskom i kacigom uletio u goruću kuću i spašavao susjede

Fah

Iz Ureda u hitnim situacijama izvijestili su da je noćas oko 1.20 Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba dobila dojavu o požaru kuće na lokaciji Rebar 66.

Na požarište je došlo šest osoba iz Javne vatrogasne postrojbe i dva vozila dobrovoljnih vatrogasnih društava.

Požar je brzo lokaliziran.

Pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić je uz pomoć vatrogasaca spasio dvije osobe. Kalinić stanuje u susjedstvu. 

Spašene osobe prevezene su na bolničko liječenje.

Uzrok požara trebao bi biti poznat nakon očevida koji provodi PU zagrebačka.

Kako doznajemo, Pavle Kalinić stanuje kuću do poduzetnikove pa je u jednom trenutku s gas maskom i kacigom krenuo susjedima priteći u pomoć. Prema pričanjima susjeda, u jednom trenutku bračni par je izašao iz kuće van, ali su se navodno vratili ponovno unutra. No stvari su tada pošle po zlu.

– Žena je bila zarobljena na katu kuće i nju su s balkona, vatrogasnim ljestvama, vatrogasci spuštali dolje. A susjed Pavle, pravi junak u kriznim situacijama, u kući ispunjenoj dimom tražio je susjeda Ivana. Navodno ga je izvlačio već poluonesviještenog iz jedne prostorije, međutim, situacija u kojoj su se našli gdje sve pucketa i od dima se ništa ne vidi i guše se, “zapeli su na stepeništu” pa ih ni vatrogasci nisu odmah uspjeli vidjeti sve dok Pavle nije skinuo masku i vikao upomoć – ispričao je za Jutarnji jedan susjed.

Dodao je i kako je Kalinićev sin iz svoga dvorišta također pokušavao pomoći do dolaska vatrogasaca tako što je “šlaufom gasio koliko je mogao”.

– Kad su supružnici spašeni, bili su neprepoznatljivi. Crni, crni. Nadam se da će im liječnici pomoći da se uspješno oporave – rekla nam je druga susjeda.

Poduzetnik i njegova supruga, oboje 59-godišnjaci, su prevezeni u KBC Zagreb na sanaciju ozljeda, a prema prvim informacijama, uzrok buktinje mogao bi biti ili adventski vijenac ili lampice.