Parlamentarni izbori u prvoj polovici srpnja ?

Zagreb, 4.5.2020 - Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković daje izjavu medijima prije sjednice Predsjedništva HDZ-a. Foto HINA/ Dario GRZELJ/ dag

Parlamentarni izbori održat će se u prvoj polovici srpnja, pišu hrvatski mediji, navodeći da dileme, što se tiče HDZ-a, više nema, s obzirom da su već počeli s pripremama.

Dokaz tome je i to što je u ponedjeljak na sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, kako doznajemo, odlučeno da će voditelj Izbornog stožera biti glavni tajnik stranke Gordan Jandroković.

Imenovan je i njegov zamjenik u Izbornom stožeru, a riječ je o državnom tajniku iz Ministarstva državne imovine Krunoslavu Katičiću, koji je poznat i po dugogodišnjem prijateljstvu sa šefom stranke Andrejem Plenkovićem.

Dnevnik doznaje i da će za izborni program biti zadužen ministar Tomislav Ćorić, iako HDZ-ovci planiraju za parlamentarne izbore prilagoditi svoj program koji su izradili za unutarstranačke izbore.

Na sjednici se nije spominjao točan datum izbora, niti kada bi trebalo doći do raspuštanja Sabora.

“O točnom datumu nije još odlučeno, a kako sada stvari stoje, jedino je pitanje hoće li oni biti 5. ili 12. srpnja. Što se tiče raspuštanja Sabora, treba još u Klubu vidjeti što se treba odraditi, pa će se onda donijeti odluka, ali to će biti čim prije”, kazao je Jutarnjem listu sugovornik iz HDZ-a.