Pariz: Automobilom se zaletio u policijski kombi

U tijeku je policijska akcija u Parizu u području oko Elizejskih poljana nakon što se automobil zaletio u policijski kombi i zapalio.

Kod vozača je pronađeno oružje. Istražitelji pretpostavljaju da je riječ o namjernom činu. Vozač koji je ležao na tlu bez svijesti je “najvjerojatnije mrtav”, rekao je glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova na mjestu događaja, javlja HRT.

Vozač automobila koji se zaletio u policijsko vozilo je uhićen i nitko od policajaca i prolaznika nije ozlijeđen, javlja agencija Reuters prenoseći izjavu policije koja dodaje da je situacija pod kontrolom. BBC prenosi da su policajci morali razbiti stakla na vozilu kako bi izvukli vozača.

Policija je zapriječila pristup mjestu događaja, blizu Elizejske predsjedničke palače i američkog veleposlanstva.

Policija je putem Twittera preporučila građanima da se ne približavaju tom području.

Ovo se događa nepuna dva tjedna pošto je “vojnik” skupine Islamske države čekićem napao policajca ispred katedrale Notre Dame u Parizu, pri čemu je ranjen i uhićen.

Pripadnici redarstvenih snaga bili su na meti zadnjih napada koji su se dogodili u Francuskoj. U Francuskoj su na snazi jake sigurnosne mjere nakon terorističkih napada zadnjih godina.