Povezite se

Vijesti

Parazitske agencije za naplatu ovršuju umirovljenike unatoč mjerama

Objavljeno

-

Kakva je sudbina ovršenih i ovršnog zakona u gospodarskoj krizi nastaloj zbog epidemije koronavirusne bolesti za HRT-a govorio je Danijel Galović, predsjednik udruge “Ovršni ustanak”.

Galović je izrazito skeptičan prema mjerama kako bi se u ovoj krizi pomoglo najugroženijim skupinama, odnosno blokiranima kojih je i prije ove korona krize bilo više od 250.000. 

– Treba napomenuti da ovo nije kraj, nego početak dugog i teškog razdoblja za sve ovršene i blokirane građane. Neka se nitko ne zavarava da će se nešto poboljšati. Mjere koje je donijela Vlada, moratorij od tri mjeseca na otplatu kredita, ovrhe i blokade je sam okap u moru. Tada će velika količina ovrha pasti odjednom na leđa građana, rekao je Galović.

Dodao je kako su tražili da se donese mjera moratorija na ovrhe na godinu dana.

– Tražili smo da se novac uplaćuje na naše zaštićene račune. Oni vrlo dobro znaju što rade, novac ide na naše glavne račune, a ne na naše zaštićene i tamo će se u jednom trenutku ponovno aktivirati. Javni bilježnici sada ne šalju ovrhe, ali ih uredno spremaju i u jednom trenutku će ih poslati, a hrvatski građani taj teret neće moći izdržati, rekao je Galović.

Kada su se mjere aktivirale, deblokirali su se računi u okvirima Fine, no agencije za naplatu potraživanja i dalje uzimaju dugovanja s računa. O agencijama kaže da se oni u mjerama Vlade nigdje ne spominju i da ne postupaju po mjerama te da su ponovno izvan zakona.

– HZMO nije obuhvaćen zakonom i ovrhe koje se provode nad umirovljenicima i dalje se provode nesmetano jer ne potpadaju pod Finu. Agencije za naplatu potraživanja i dalje blokiraju i uzimaju 25% plaće građanima. Puna su usta našoj Vladi i cjelokupnoj javnosti brige za starije epidemije koronavirusne bolesti, no događa se licemjerje prema tim istim skupinama ljudi. HZMO i dalje ovršuje umirovljenike, kao i poslodavci koji su sklopili ugovore s agencijama za naplatu potraživanja, rekao je Galović.

Još je jednom naglasio da su tražili moratorij na ovrhe od godinu dana.

– Mi smo ne svojom voljom zaustavljeni u našem radu, privređivanju zbog odluke Vlade uslijed javnozdravstvene situacije. Onda molim da se cijeni javnozdravstvena situacija kakva je i da se donesu prave mjere koje će nešto napraviti, rekao je.

Tvrdi da su lobiji prejaki i da su zato takvi ovršni zakoni, koji pašu agencijama za naplatu potraživanja i bankama.

Naveo je i primjere kako su Uskrsnice koje su uplaćene radnicima uredno skinute s računa zbog ovrhe telekoma jer one ne podliježu uplatama na zaštićeni račun. Rekao je da stižu ovrhe iz 2009. i 2010. godine, bilježnici ih niti ne pogledaju nego samo “lupaju” pečate. Također je rekao da su se neke ovrhe dogodile početkom mjeseca jer su se neki požurili s ovrhama prije Vladinih mjera.

Crna Kronika

Splitskog gradonačelnika Oparu napala dvojica muškaraca, udarali ga i vrijeđali

Published

on

Izvor: Nacionalno

Splitska je policija u petak kasno navečer izvijestila da je u Ulici Solurat napadnut muškarac ne navodeći njegovo ime, a prema pisanju lokalnih medija riječ je o splitskom gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari.

“Oko 20 sati dobili smo dojavu da je u Ulici Solurat fizički napadnut muškarac te su odmah poduzete aktivnosti radi utvrđivanja činjenica i okolnosti pod kojima se dogodio incident”, rekla je za Hinu Sanja  Nazlić iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Dodala je da napadnuta osoba nije zatražila liječničku pomoć.

Portal Dalmacija danas pozivajući se na neslužbene izvore navodi da je riječ o gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari, kojega su dvojica mladića najprije vrijeđala, a potom ga je jedan od njih udario.

Ucitavanje vijesti

Crna Kronika

Strašno !!! U jezeru u Zagorju se utopila dvojica maturanata

Published

on

Izvor: Zagorje.com

Prlikom kupanja u Bedekovčanskim jezerima smrtno su stradala dvojica mladića u dobi od 17 i 18 godina, izvijestila je Policijska uprava Krapinsko-zagorska.

Kako javlja Zagorje.com iz vode su ih izvukli bedekovčanski vatrogasci, koja je bila duboka i mutna.

Nakon pokušaja reanimacije, hitnom su prevezeni u bolnicu, no ipak su izgubili bitku za život.

Najžalosnije je to, da su mladići nakon podjele svjedodžbi u SŠ Krapina biciklima se odvezli do bajera na osvježenje i slavlje, koje je nažalost završilo kobno.

Ucitavanje vijesti

Svijet

Prosvjed u Beogradu, incidenti ispred Skupštine Srbije

Published

on

U nekoliko gradova Srbije i u petak navečer održavaju se antivladini prosvjedi, potaknuti prije tri dana epidemiološkom i političkom situacijom u zemlji, a ispred Skupštine Srbije su nešto poslije 21 sat počeli incidenti.

Večeras je i prosvjednika i policije manje nego prethodnih dana. Ispred zgrade srbijanskog parlamenta postavljena je metalna ograda, a nakon što je stotinjak agresivnih prosvjednika pokušalo ući u parlament, na platou ispred zgrade Skupštine raspoređene su postrojbe žandarmerije i policije.

Prosvjed je počeo mirno, uz blokadu prometa ka središtu grada, a nekoliko skupina agresivnih prosvjednika, od kojih neki s ‘fantomkama’ na licu, bili su vrlo agresivni i prema izvjestiteljima beogradskih medija i u naguravanju potisnuli novinare sa stubišta ispred Skupštine.

Prosvjednici su razbili prozore na zgradi parlamenta.

Oko 21:45 policiji je počelo pristizati pojačanje.

Policija je ranije priopćila da je nakon napada i uboda nožem u svađi ispred parlamenta uhapšen napadač (47) koji je ozlijedio tridesetdvogodišnjeg muškarca. 

Ucitavanje vijesti

Najčitanije