Panenić: ‘Pupovac zna lajati, ali na kraju neće ugristi’

Izvor: D.Prša/Nacionalno

Bivši ministar gospodarstva, Mostov Tomislav Panenić komentirao je u Studiju N1 televizije istup Milorada Pupovca iz kojeg je jasno kako SDSS više ne pruža podršku potpredsjednici Vlade Martini Dalić.

Pupovac je u intervjuu Nacionalu rekao kako odlazak Ante Ramljaka nije dovoljan.

Mostov Tomislav Panenić kratko se osvrnuo na ovu izjavu šefa SDSS-a.

“Mislim da je Pupovac veliki politički pragmatik. Zna lajati, ali na kraju neće ugristi. Nikad neće ugroziti većinu u kojoj je, ne samo on nego i njegovi stranački drugovi, na funkcijama. To je mala politička stranka koja će se dobro zbrinuti. Bez obzira na njegove izjave, oni će hrabro stati iza gospođe Dalić ako dođe do glasovanja o povjerenju”, rekao je Panenić.

Podsjetimo, današnji Nacional donosi naslovnicu s porukom Milorada Pupovca, predsjednika SDSS-a bez čija tri zastupnika nema vladajuće većine: “Ako Plenković želi sačuvati Vladu, Martina Dalić mora otići”.
Nacional je tu izjavu predstavio kao Pupovčev ultimatum premijeru Plenkoviću.
‘Ostajem pri izjavi da je cilj SDSS-a da Vlada opstane, ali da šteta koja je nastala u slučaju Agrokor mora biti sanirana na adekvatan način. Nisam eksplicirao što to znači i kako će se sanacija štete izvesti. Kako će netko interpretirati te moje riječi nije moja stvar’, rekao je sinoć Pupovac za Večernji list.

Na pitanje, znači li to da SDSS-u ostavka Ante Ramljaka, bivšeg izvanrednog povjerenika u Agrokoru koji je otišao pod teretom afere savjetnici, nije dovoljna, Pupovac je odgovorio: ‘Samo odlazak Ramljaka nije dovoljan. Primarni je cilj nagodba i sanacija štete na adekvatan način’. Na dodatno pitanje što bi sanacija štete osim odlaska Martine Dalić značila, Pupovac nije odgovorio.