Panenić: Nadam se da se župan ohladio, a mail se ne može zagubiti

Izvor: D.Prša/Nacionalno

Saborski zastupnici radni su tjedan započeli glasovanjem o raspravljenim točkama, a nakon dopune dnevnog reda i odrađenog dizanja ruku na red su došli zahtjevi za stankom i njihova obrazloženja.

Stanku je u ime kluba zastupnika Mosta Tomislav Panenić zatražio zbog aktualne političke situacije, kao i HDZ-ov Branko Bačić, a SDP-ov Davor Bernardić zbog godišnjeg izvješća Vlade RH, Željko Glasnović zbog veličanja totalitarnih režima, Goran Aleksić u ime kluba Živog zida i Snage da bi govorio o značaju potrošača u Europskoj uniji i Hrvatskoj, a Silvano Hrelja u ime Glasa i Hrvatske stranke umirovljenika da bi objasnio problematiku dodatka na mirovine od 27 posto.

Panenić: Nadam se da se župan ohladio i da će dati ostavku, a mail se ne može zagubiti u tajništvu

Panenić je komentirao slučaj privođenja HDZ-ova župana Alojza Tomaševića zbog nasilja u obitelji:”Nadam se da se župan ohladio i da može mirno donijeti odluku koju javnost od njega očekuje”.

“Ne može se mail zagubiti u tajništvu”, upozorio je Panenić osvrnuvši se na izjavu Tomaševićeve supruge da je o nasilju mailom upozorila premijera Andreja Plenkovića, a ovaj je ustvrdio da mail do njega nije došao jer se potkrala greška u tajništvu stranke.

“Pitam se zašto je raspušten županijski odbor HDZ-a. Svima nam je žao što je došlo do ovoga. Županov mandat i dalje traje i ne vidim da mu se išta dogodilo”, kazao je Panenić.