Pakoštane: Gliser udario u hridi, djevojčica teže ozlijeđena

Pixabay/Nacionalno

Gliser u kojemu je bila četveročlana nizozemska obitelj udarila je jučer navečer u hridi otočića Žavinac Mali blizu Pakoštana, pri čemu je djevojčica teže ozlijeđena, priopćeno je iz Ministarstva mora, prometa i infrastukture.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) dojavu o nasukanju primila je u 23 sata i organizirala prebacivanje na obalu, gdje su teže ozlijeđeno dijete i još dvije lakše ozlijeđene osobe preuzeli djelatnici Hitne medicinske pomoći.

Djevojčica je prevezena u zadarsku Opću bolnicu, gdje utvrđeno da je pretrpjela lom kostiju ruke.

Očevid na poziciji nesreće službenici Lučke kapetanije Zadar dovršili su tijekom današnjeg dana. Vlasnik, ujedno voditelj nasukane brodice nije bio pod utjecajem alkohola te je pozvan u Lučku ispostavu Biograd na moru javiti se radi daljnjih očevidnih radnji o uzrocima ove pomorske nesreće.

Nasukana brodica, 5,5 metara dužine s vanbrodskim pogonskim strojem ukupne snage 100KS, koja plovi pod nizozemskom zastavom, ostala je na poziciji nasukanja gdje ne predstavlja opasnost za druge sudionike u pomorskom prometu, stoga je vlasniku izdan nalog za obavljanje komercijalnog odsukavanja, navodi se u priopćenju.