Pakao manekenke (20): Oteo ju i nudio putem Dark weba, za njene seksualne usluge tražio i 300.000 eura

Foto: prtsc Corriere.it/Twitter.com

Britanska manekena (20) drogirana je i oteta u blizini središnje stanice u Milanu kako bi bila ponuđena na prodaju preko pornografskih stranica na Dark web-u.

Utvrdili su to talijanski istražitelji nakon što je 20-godišnjakinja, koja je u rukama otmičara završila još 11. srpnja puštena na slobodu. U zatočeništvu je bila šest dana, a otmičar ju je namjeravao prodati kako bi zaradio. Očekivao je da će za nju dobiti 300 tisuća eura i to u bitcoinima.

Zbog sumnje da je oteo djevojku i planirao ju prodati uhićen je osumnjičeni Poljak, koji inače živi u Velikoj Britaniji. No, svoju je žrtvu danima držao u jednom napuštenom poslovnom prostoru namjeravajući organizirati njezino seksualno iskorištavanje.

Kako prenose talijanski mediji, riječ je o 30-godišnjem Pawelu L. H. koji je navodno bio pripadnik skupine Black Death, koja je vrlo aktivna na Dark web-u i na koju je već upozoravao i Europol.

Organizirao je on-line aukcije za otete djevojke, a u oglasima je navodio koje su rase, čime se bave i gdje ih se može naći. No, još nije sasvim sigurno jesu li i ostale djevojke, uz 20-godišnju britansku manekenku, također bile otete ili je Poljak sve izmislio.

Na mreži se predstavljao i kao profesionalni ubojica, te se interesirao za razne kemijske spojeve, kao i otrove.

I manekenku je onesvijestio ketaminom, nakon što ju je namamio na snimanje, da bi zatim njezino tijelo ugurao u jednu putnu torbu te ju sakrio u napuštenoj trgovini u Milanu. Kasnije ju je prebacio u okolicu Torina. Tijekom dvoipolsatne vožnje, utvrđeno je, djevojka je bila vezana a usta su joj bila zalijepljena trakom.

Na kraju ju je ipak pustio nakon što je doznao da ima dijete. Naime, ta činjenica bila je navodno u soprotnosti s pravilima kriminalne organizacije koja je osmislila ovaj način on-line prodaje.

Najprije je novac pokušao izvući od njezine obitelji, predstavljajući se kao manekenkin službeni agent. Kasnije je za taj iznos, preko Dark web-a, dobivao ponude za manekenkine seksualne usluge. Nakon uhićenja istražiteljima je priznao da je bio u kontaktu s djevojkom, no porekao je kazneno djelo što mu je stavljeno na teret, prenose talijanski mediji riječi istražitelja.

Oni, pak, nastavljaju tragati za mogućim suradnicima ovog 30-godišnjeg Poljaka.