Pahor, “kralj Instagrama”, u sportskoj opremi pred Buckinghamskom palačom

Na fotografiji: Borut Pahor

Slovenskog predsjednika Boruta Pahora zbog pametne strategije korištenja društvenih mreža za objavu svojih fotografija zovu “kraljem Instagrama”, a poznat je i kao oduševljeni trkač na duge pruge, pa je oboje dokazao i prilikom svog službenog posjeta Velikoj Britaniji.

Uoči današnjeg primanja kod kraljice Elizabete, Pahor je na Instagramu objavio fotografiju na kojoj, u opremi za trčanje, nasmiješen stoji ispred Buckinghamske palače, te objasnio da je snimljena dan prije: “Nakon srdačnog susreta s princem Edwardom i prije sastanka s britanskim ministrom vanjskih poslova trčim pored Buckinghamske palače i razmišljam o sutrašnjem susretu s kraljicom Elizabetom II”.

Pahor će se danas, drugog dana svog posjeta Velikoj Britaniji, sastati s britanskom kraljicom, monarhinjom s najdužim stažem, imat će susret s članovima oba doma parlamenta, a navečer će se obratiti svojim zemljacima na prijamu za Slovence koji žive u državi koja uskoro napušta EU. Računa se da u Velikoj Britaniji živi oko pet tisuća ljudi iz Slovenije.
Pahor je najpopularniji slovenski političar, a izmijenio se na svim najvišim državnim dužnostima. U politiku je stupio vrlo mlad, odmah nakon dobivanja diplome iz političkih znanosti.
 Do sada je bio u više mandata zastupnik u nacionalnom parlamentu i njegov predsjednik, zastupnik u Europskom parlamentu, predsjednik vlade, a sada u drugom uzastopnom mandatu i predsjednik Slovenije, pa bi se i za njega moglo reći da je slovenski političar s najdužim stažom.