Ovo je Srbin uhićen u Kninu zbog pjevanja četničkih pjesama

Izvor: Maxportal/Privatni izvor

Policijska uprava šibensko-kninska objavila je da je u Policijskoj  postaji Knin dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 63-godišnjakom osumnjičenim za povredu ugleda Republike Hrvatske, piše Maxportal.

“Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičeni, kao pripadnik glazbene skupine, izvodio pjesme koje su nastale tijekom 1995. godine čiji su tekstovi Republiku Hrvatsku izvrgnuli ruglu, prijeziru i javnom omalovažavanju.”

Također, prilikom nastupanja i izvođenja pjesama je “nosio određena znakovlja i odjevne predmete koji prikazuju pripadnost nepostojećoj teritorijalnoj tvorevini, a što je objavljeno na društvenim mrežama čime je počinio i prekršaj iz čl. 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira”.

“Osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske dok je kaznena prijava dostavljena Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku dok će protiv njega biti podnesen i Optužni prijedlog”, objavila je policija.

Šibenik IN doznaje kako je policija imala saznanja o tim snimljenim događajima koji se nisu dogodili u Kninu, ali kad je osumnjičeni došao na područje Knina, priveden je.

Iako policija nije navela njegov identitet, ni inicijale, primili smo informaciju da je uhićeni je Rajko Lalić koji pjeva sa skupinom  ‘Srpska Tromeđa’ i da se trenutačno nalazi u šibenskom pritvoru.

Neslužbeno na više koncerata u srpskoj dijaspori izvodio je pjesmu “Spremte, se spremte, četnici…”  i druge pjesme koje veličaju četničke zločine i prisvajaju dijelove Hrvatske.

Na koncertima je nastupao s obilježjima i oznakama tzv. Vojske “Republike Srpske Krajine”, a u jednoj od pjesama urliču: “Rodni Knine, stari srpski grade, što u tebi sad ustaše rade!”

Dio medija je objavio da Rajko Lalić nastupao više puta u Hrvatskoj. U Slavskom Polju kraj Gvozda njegov su nastup organizirali lokalni članovi Pupovčeva SDSS-a, dok je u vrličkom kraju nastupao s članovima SKD Prosvjeta.

Na fotografiji koja nam je dostavljena Rajko Lalić je u ugodnom društvu s Markom Jelićem, županom Šibensko-kninske županije, piše Maxportal.