Ovo je poruka Luke Modrića, ambasadora Plazma Sportskih igara mladih

Ambasadori Plazma Sportskih igara mladih, proslavljeni sportaši i sportski dužnosnici Luka Modrić, Nemanja Matić, Edin Džeko i Sven Göran Eriksson pridružili su se kampanji #KodKuceJeZakon zajedno s mnogobrojnim sportašima i poznatima koji šalju poruke podrške sudionicima Plazma Sportskih igara mladih u cijeloj regiji.

Cilj je osvijestiti sve građane na važnost očuvanja zdravlja i ostanka u svojim domovima, ali i pružiti podršku djeci i omogućiti im edukativne i zabavne sadržaje putem digitalnih kanala. ”Dragi SIMovci iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije. Sve vas puno pozdravljam iz Madrida. Vrijeme je da svi pokažemo zajedništvo i odgovornost koje inače pokazujete na natjecanjima Plazma Sportskih igara mladih. Prevencija je trenutno ključ i zato Kod kuće je zakon!, no važno je i ostat u formi i zato trenirajte svaki dan’’ istaknuo je Luka Modrić u svojoj poruci.

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska sportska manifestacija u Europi koja godišnje okuplja više od 200.000 djece i mladih Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini. Djeci omogućuju da se okušaju u 10 sportova (Coca- Cola Cup u nogometu, mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika), a sve aktivnosti u sklopu Igara su za djecu u potpunosti besplatne.

Snaga Igara su upravo njeni sudionici, djeca osnovnoškolske i srednjoškolske dobi iz cijele regije, više od milijun i sedam stotina tisuća sportaša koji su u 24 godine osjetile što su to sport, druženje i zabava.

Nastavak sezone Plazma Sportskih igara mladih u lipnju

U Hrvatskoj, nova sezona Plazma Sportskih igara mladih započela je u siječnju turnirima u nogometu, rukometu i košarci, dok su u ožujku održane Turneje radosti u 6 gradova, sportsko-edukativna događanja u kojima se djeca natječu u graničaru i atletici i bore za plasman na državnu završnicu.

Za razliku od drugih velikih sportskih događanja koja su, s obzirom na okolnosti, dosad već otkazana, nastavak sezone Plazma Sportskih igara mladih očekuje se u lipnju.

Edukaciju djece i mladih o važnosti bavljenja sportom, te sprječavanju nasilja i diskriminacije Igre provode i kroz veliki projekt” Youth Sports Fair Chance”. Projekt ima za cilj identificirati i razviti najbolje prakse vezane za sport koje doprinose širenju poruka poštovanja, borbe protiv diskriminacije i rasizma te prevencije svih oblika nasilja u sportu. Projekt uključuje učenike iz 70 osnovnih škola iz 6 partnerskih zemalja, a sufinanciran je od strane Erasmus + Sport programa Europske unije te je ukupna vrijednost projekta 365.525 eura.

Poruka Luke Modrića #kodkucejezakon

Jedan od najboljih svjetskih nogometaša i ambasador Igara, Luka Modrić svim SIM-ovcim šalje poruku ohrabrenja #kodkucejezakon‼️🙏🔝👉🏻Luka vas poziva da u komentar pošaljete vaše kreativne fotografije i snimke kako provodite slobodno vrijeme kod kuće.⚽️🏓🤹🏻‍♂️🎨🎸🎤🧩🎮👉🏻 Pokažimo zajedništvo, podijelimo ideje, razmijenimo iskustva jer #kodkucejezakon‼️#kodkucejezakon #lukajezakon #igresuzakon #zajedništvo #solidarnost #budidioigre #SIM2020 Plazma (zvanična stranica) #CocaColaCupHrvatska #SDUŠ #HEP Kinder Joy of moving Privredna banka Zagreb Hrvatska pošta Tommy Podravka #rtl #RTLkockica #Sportklub #N1Hrvatska #ArenaSportTV #MUP #SIXT #Zagrebackiholding #INA #HŽputničkiprijevoz #Europlakat #Jutarnjilist

Objavljuje Plazma Sportske igre mladih u Srijeda, 25. ožujka 2020.