Ovo je mjesečna plaća predsjednika HNS-a Davora Šukera

HNS

Hrvatska nogometna reprezentacija izborila je Svjetsko prvenstvo u Rusiji, a njezinim plasmanom odmah su krenule priče o milijuna koji se slijevaju u HNS-ovu blagajnu.

Nije nikakva tajna da HNS ima velike prihode, a oni su još veći kada se A selekcija plasira na neko veliko natjecanje. Izbornik Zlatko Dalić odveo je nacionalnu vrstu na World Cup, a naš Nogometni savez će samo temeljem plasmana u blagajnu strpati osam milijuna dolara (40 posto ide igračima i stručnom stožeru).

Naravno, HNS ne ovisi samo o tome novcu, tu su milijuni od sponzora, televizijskih prava, prodaje ulaznica i dresova te raznih drugih marketinških aktivnosti, piše tportal.

Dakle, u HNS-u zarađuju, ali i troše, a javnost je ponajviše zanimalo koliko zarađuje predsjednik Davor Šuker kojeg se često napadalo da svoj posao ne obavlja baš predobro (nije ga bilo na finalu Hrvatskog kupa ni na finalu Eura U-17 u Hrvatskoj). U HNS-u su tajili njegovu plaću, ali…

Prema RTL-u Šukerovi protivnici došli su u posjed financijskog izvješča prema kojem Šuker ima mjesečnu plaću od čak 55 tisuća kuna, a tamo piše i da je bivši izbornik Ante Čačić u vrijeme dok je ostvarivao dobre rezultate primio bonus od čak milijun eura. Zasluženo ili ne, procijenite sami!

Dodajmo i podatak kako je HNS prošle godine imao prihode od 202 milijuna kuna, a rashode 195 milijuna kuna, piše tportal.