Ovako to misli Pupovac: Vlada ne bi trebala financirati veličanje zločinačkog režima

Izvor: Nacionalno/ Dražen Prša

Financiranje koncerta Marka Perkovića Thompsona u Slunju povodom 22. obljetnice Oluje bit će predmet razgovora SDSS-ova Milorada Pupovca te HDZ-ova šefa i premijera Andreja Plenkovića u čijoj su Vladi partneri i HNS-ovci.

Upitan da komentira činjenicu da je Vlada Andreja Plenkovića koju podržava financirala koncert Marka Perkovića Thompsona u Slunju povodom 22. obljetnice Oluje, SDSS-ov Milorad Pupovac je rekao da je to nespojivo s koalicijskim sporazumom i da će o tome razgovarati s partnerima u Vladi.

“To nam ne može biti zajedničko, nije nam zajedničko, to je daleko od onoga što nas je približilo i oni koji omogućavaju to moraju biti svjesni da to ne može biti zajedničko i da neće biti zajedničko”, poručio je Pupovac, koji je u nedjelju bio na komemoraciji u Uzdolju južno od Knina za sedmoro mještana srpske nacionalnosti koje su, kako se sumnja, 5. kolovoza prije 22. godine ubili pripadnici hrvatskih vojnih snaga.

No, Vlada je blagoslovila koncert – financira ga Ministarstvo hrvatski branitelja novcem iz državnog proračuna za koji su i Pupovac i SDSS-ovi saborski zastupnici digli ruku.

On na tu konstataciju odvraća: “Jedna je stvar koncert, a druga je stvar ono što se na koncertu događa. Ako je Vlada odlučila da financira neki koncert, onda mora voditi računa o tome da taj novac bude utrošen onako kako treba biti utrošen, a ne za veličanje zločinačkog režima kakav je bio ustaški režim za vrijeme NDH”.