Ovako se ponašaju pojedini turisti – HGSS iznenađena i ljuta, ovo je nedopustivo

Hrvatska gorska služba spašavanja odradila je još jednu uspješnu intervenciju, odnosno potragu spašavanja za nestalim stranim državljaninom koji se sam uputio od crkvice Sv. Jakova u Mokalu uzbrdo prema 672 m visokom vrhu Žalina, dijelu brda Supine iznad Postupa.

Na svojem su facebook profilu, uz nekoliko fotografija objavili upozorenje svima onima kojima ovakvo nešto pada na pamet, da ni u kojem slučaju to ne učine zbog opasnosti od dehidracije kao i mogućih fatalnih posljedica.

‘Doista je nevjerojatno što sve može nekome pasti na pamet i da svojim krajnje nepromišljenim ponašanjem ugrozi vlastitu sigurnost pa i više od toga’, napisali su iz HGSS-a.

HGSS je objavio kako je u četvrtak u 22:10 po privatnom pozivu te potom u koordinaciji sa Centrom 112 žurno organizirana potraga za stranim državljaninom (1968.) koji se je uvečer, iz valjda samo njemu poznatih razloga, doslovno u šlapama, kupaćim gaćicama, bez vode i mobitela, odnosno bez ičega, uputio od crkvice Sv. Jakova u Mokalu uzbrdo prema 672 m visokom vrhu Žalina, dijelu brda Supine iznad Postupa.

S obzirom da se nije vraćao kući, obitelj je alarmirala dežurne službe i zatražila pomoć. Izgubljeni je, nakon što je u podnožju ugledao rotacijska svjetla, shvatio što je napravio te se sam nekako uspio vratiti nazad, uprkos pocijepanim šlapama i raskrvavljenim nogama.

Doista je nevjerojatno što sve može nekome pasti na pamet i da svojim krajnje nepromišljenim ponašanjem ugrozi vlastitu…

Posted by HGSS Stanica Orebić on 3. kolovoza 2017