Ovako razmišlja Ostojić: Ostojić: Kriza u SDP-u definitivno je gotova

N1

Potpredsjednik SDP-a, Rajko Ostojić, gostovao je u N1 studiju uživo i komentirao aktualne događaje.

Komentirajući krizu u SDP-u, Ostojić je istaknuo da nje više nema. “Kriza je gotova, definitivno je gotova. Bilo je nezadovoljnika koji su iskazali svoj stav, to se raspravilo i donesene su odluke i uvjeren sam da će se sad nastaviti drugačijim putem – da se o stanju u stranci raspravlja u stranci, a ne u medijima”, rekao je Ostojić.

Dotaknuo se svjedočenja Jadranke Kosor u suđenju Ivi Sanaderu za aferu Fimi media. “Nažalost, to je slika kako je HDZ radio proteklih godina. Bivši premijer i bivša premijerka imaju ‘primopredaju’, u sefu nalaze stotine milijuna kuna, koji nije evidentiran i Kosor taj novac drži u sefu nekoliko mjeseci. Sad ima retrogradnu amneziju i kaže da se toga ne sjeća. Nije se dobro pripremila. Ovo sve ide presporo i važno je da se ta sapunica što prije riješi, radi mentalne higijene hrvatske politike”, rekao je Ostojić.

Komentirao je i kandidaturu Zagreba za sjedište Europske agencije za lijekove. “Tri su stvari najvažnije u povijesti hrvatske medicine. To je Andrija Štampar, kao istaknuta osoba u proteklih sto godina. Potom transplantacija jetara, srca.

Mi smo svjetski prvaci u transplantaciji organa. Treće je institucija HALMED, koja je izvanredna, jedinstvena organizacija, sastavljena od sjajnih ljudi koji izvrsno i stručno obavljaju svoj posao. Kad imate takvu instituciju, takvu agenciju za lijekove, onda je čas posla prebaciti EMA-u u Zagreb. Očito aplikacija nije dobro napravljena, to su mi rekli.

Bandić je otišao tamo, imao misaoni tijek koji se nije mogao pratiti i završili smo na pretposljednjem mjestu”, rekao je Ostojić, izrazivši žaljenje zbog loše pozicije Zagreba, jer bi sjedište EMA-e u Hrvatskoj bio i gospodarski uspjeh.

“Tamo gdje je fake, tu smo prvaci, a tamo gdje možemo jamčiti, tu nismo. Zato je Zagreb posljednji i u povlačenju fondova Europske unije, zbog loše birokracije. Zagreb ima potencijala, ali ga nije iskoristio”, rekao je Ostojić.