Ovaj mrzitelj Hrvatske i Hrvata prima hrvatsku mirovinu

Što sve prolazi ispod hrvatskog “radara” najbolje se ogleda u nekim podatcima koji su daleko od očiju javnosti. Ipak ima i onih koji prokopaju malo dublje, ispod površine administrativnih papira i otkriju nešto što izgleda zastrašujuće. Tako je Karolina Vidović Krišto u svojem komentaru na Facebooku otkrila nešto što hrvatska javnost nezna.

Objavila je da Savo Štrbac mrzitelj Hrvatske i Hrvata prima hrvatsku mirovinu:

Negirati genocid i simpatizirati ratne zločince ne može pridonijeti istinskom suočavanju s prošlošću, ni pomirbi – a činjenica da tajnik vlade fašističke tvorevine tzv. republike srpske krajine, Savo Štrbac, prima hrvatsku mirovinu je uvreda za zdrav razum.

A tko je Savo Štrbac ?!

Predsjednik je Dokumentacijsko-informativnog centra Veritas, danas živi u Beogradu.

Sve do rata Štrbac je živio u rodnoj Hrvatskoj, u kojoj je radio kao sudac. Ratnih je godina bio vrlo angažiran srpski političar koji je djelovao kao “ministar informiranja” u tzv. republici srpskoj krajini, a bio je blizak suradnik osuđenih ratnih zločinaca Milana Babića i Milana Martića.

Od 1994. surađivao je s bivšom glavnom tužiteljicom pri Međunarodnom sudu za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije Carlom del Ponte pri sastavljanju optužnice protiv hrvatskih generala Ante Gotovine, Ivana Čermaka i Mladena Markača. Optužnicu protiv generala Ante Gotovine nazvao je početkom kraja države Hrvatske koja bi slijedom “dokaza o svom kriminalnom karakteru – morala nestati”.

I nakon pada okupatorske tvorevine, Savo Štrbac je kroz Veritas nastavio ratovati protiv Hrvatske, i to “istraživanjem ratnih zločina”, dizanjem različitih optužnica i potraživanjem naknada štete.

Iako je Štrbac davnih godina poželio da Hrvatska nestane, to se (srećom za njega) nije dogodilo. Da sve ove godine od Hrvatske prima odličnu mirovinu, otkrio je u beogradskoj tv emisiji:

“U Hrvatskoj sam ostvario staž od 18 godina, jest da sam od toga 15 godina bio sudac i tri godine rukovoditelj pa sam imao dobru plaću. U Srbiji sam ostvario staž od 16 godina, bio advokat i plaćao poreze i doprinose, ali tri i pol puta mi je veća hrvatska nego srpska penzija. To su relacije. Nije ni u Hrvatskoj sve tako crno”, izjavio je predsjednik Veritasa, piše Dnevno.hr