Otvorena Smotra Sveučilišta u Zagrebu

Otvorena Smotra Sveučilišta u Zagrebu

Smotra Sveučilišta u Zagrebu, trodnevna manifestacija koju Sveučilište tradicionalno organizira kako bi upoznalo buduće studente o ponudi studiranja, svečano je otvorena u četvrtak u Studentskom centru u Zagrebu.

Rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras otvorio je Smotru i pred okupljenim uzvanicima drugih sveučilišta, Grada Zagreba, HAZU i Hrvatske gospodarske komore kazao da je smisao smotre da mladi na jednom mjestu mogu doći do pravih informacija koje će im omogućiti da odaberu studij koji vole i što će voljeti raditi cijelog života.

Pohvalio se kvalitetom nastave i velikom zapošljivosti onih koji završe Sveučilište u Zagrebu, te izrazio žaljenje da mnogi mladi odlaze s diplomom raditi u zemlje EU.

Kazao je da je na državi do osigura tržište koje će moći apsorbirati hrvatske studente, te dodao da bi i samo Sveučilište moglo zaposliti još tisuću asistenata kad bi dobilo dovoljno novaca od države.

Imate priliku studirati vrhunske studije i uživati u životu na Zagrebačkom sveučilištu na kojem svakodnevno imate organizirana najmanje dva kulturna ili zabavna događaja, kazao je rektor Boras budućim studentima otvarajući smotru.

Na najstarijoj manifestaciji toga tipa u Hrvatskoj, predstavlja se ukupno oko 80 sudionika, odnosno 34 sastavnice Sveučilišta u Zagrebu te druga sveučilišta, veleučilišta, visokih škola i ostali sudionici iz Hrvatske i Slovenije.