Otvorena 50. Izložba vina kontinentalne Hrvatske

Sinoć je svečano otvorena 50. Izložba vina kontinentalne Hrvatske. Izložba se i ove godine održava u organizaciji Grada Sveti Ivan Zelina i suorganizaciji Hrvatske poljoprivredno-šumarske savjetodavne službe i Turističke zajednice Grada Svetog Ivana Zeline.

Pokrovitelj ovogodišnje jubilarne 50. izložbe vina je Vlade Republike Hrvatske, a supokrovitelj Zagrebačka županija. Izložba vina kontinentalne Hrvatske je jedinstvena manifestacija u Hrvatskoj s bogatom tradicijom i velikim interesom izlagača. Svake se godine prijavi značajan broj izlagača, a o važnosti ove izložbe govori i podatak da su stručni ocjenjivački sudovi dosad ocijenili preko dvanaest tisuća uzoraka vina, pristiglih od velikih hrvatskih vinarija te od malih proizvođača.

Uz natjecateljski dio, Izložba vina kontinentalne Hrvatske ima i druge sadržaje: degustacije i promocije vina, izložbeni prostor, stručne radionice i susrete, zabavni program, koncerte i drugi zabavni sadržaj za javnost s ciljem jačanja kulture ispijanja vina.

Kao izaslanik predsjednika Vlade RH, Andreja Plenkovića i potpredsjednika Vlade RH i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, jubilarnu 50. Izložbu vina kontinentalne Hrvatske u Sv. Ivanu Zelini otvorio je državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Tugomir Majdak.

Tom prigodom Majdak je istaknuo da je namjera Ministarstva poljoprivrede da se hrvatska vina novim Zakonom o vinu koji je u izradi te programima i mjerama još snažnije i kvalitetnije promoviraju, kako na stolovima Lijepe naše, tako i širom Europe, ali i na svjetskim tržištima.

Na jubilarnoj 50. izložbi ukupno je izloženo čak 369 uzoraka vina, a šampion izložbe je OPG Stjepan Đurinski.