Otvoren stan za smještaj bolesnih medicinskih sestara

Zagreb, 10.5.2018 - Hrvatska komora medicinskih sestara svečano je otvorila novouređeni stambeni prostor namijenjen besplatnom smještaju bolesnih medicinskih sestara i tehničara koji dolaze iz drugih gradova u Zagreb na liječenje. Na slici ministar zdravstva Milan Kujundžić i predsjednica Hrvatske komore medicinskih sestara Slava Šepec. Foto HINA/ Dario GRZELJ/ dag

Ministar zdravstva Milan Kujundžić simbolično je otvorio u četvrtak novouređeni stambeni prostor namijenjen besplatnom smještaju bolesnih medicinskih sestara i tehničara koji dolaze iz drugih gradova na liječenje u Zagreb, a sve troškove stanovanja snosit će Hrvatska komora medicinskih sestara (HKMS).

U stanu može istodobno boraviti devet teško bolesnih medicinskih sestara i tehničara.

“Došao sam izraziti čestitke i zahvalu Komori medicinskih sestara za ovu plemenitu, etičnu i ljudsku gestu pomoći bolesnim sestrama diljem Hrvatske, da smještaj u Zagrebu ne moraju plaćati iz vlastitog džepa, jer nerijetko pretrage traju duže i čeka se na pojedine postupke. Ovim činom napravljeno je uistinu nešto lijepo”, rekao je Kujundžić.

“Medicinske sestre koje dolaze na pretrage ili terapiju iz bilo kojeg kraja Hrvatske moći će u ovom stanu boraviti besplatno u potpunosti na teret HKMS. Tome se osobito veselim jer imamo puno bolesnih medicinskih sestara, godišnje imamo oko 2000 sestara na dugom bolovanju. Budući da smo mi pretežno ženska profesije, mislili smo da je to zbog trudničkih bolovanja, no nije tako, već sestre obolijevaju od teških bolesti”, rekla je predsjednica HKMS-a Slava Šepec.

U svom Registru ima upisano 39.000 medicinskih sestara i tehničara koji tijekom 24 sata požrtvovno skrbe o pacijentima. Od tog velikog broja medicinskih sestara, nažalost, vrlo je velik broj onih koje su i same oboljele i postale pacijenti. Stoga je Komora, vodeći računa o njima i njihovim potrebama, uredila taj stambeni prostor.