Otvoren najveći IT kampus u državi

Novi kampus Pange Infobipa, građen po uzoru na najmodernije IT i sveučilišne organizacije, svečano je otvoren sinoć u Vodnjanu uz nazočnost predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, potpredsjednika Sabora Furia Radina i drugih brojnih dužnosnika te veleposlanika akreditiranih u Hrvatskoj.

Rekavši  da je riječ o kompaniji koja je krenula iz garaže u Vodnjanu i stigla do poslovnog inkubatora koji danas zapošljava više od 1200 ljudi te ima 50 ureda u 47 zemalja, premijer Plenković istaknuo je kako je ta kompanija dokaz da Hrvatska ima talenti i ključnu izvrsnost da konkurira na globalnoj sceni, na digitalnom tržištu te informacijskoj tehnologiji.

Infobip se pozicionirao u Istri uz bok Adrisu i Uljaniku, i to dovoljno govori o kakvoj se iznimno važnoj kompaniji radi. Činjenica da ima takav globalni domet uistinu je poticaj svim mladima koji su stručnjaci u tom području, u našem obrazovnom sustavu, naravno i državi, da investiraju u nove inkubatore i stvaraju novo ozračje osobito za one koji žele ulagati u informacijsku tehnologiju, istaknuo je premijer.

Potpredsjednik Hrvatskog sabora Furio Radin ustvrdio je kako imati tvrtku svjetskih razmjera čiji je središte u Vodnjanu ispunjava sve žitelje Istre ponosom i uvjerenjem da je moguć model piramide po kojemu je lokalno na vrhu, prije globalnog.

Tehnologija, informatizacija i digitalizacija danas oblikuju društvo jer živimo u promjenjivom okruženju u kojem dolazi do ubrzanog rasta novih tehnoloških spoznaja, rekao je istarski župan Valter Flego. Dodao je da je Infobip temelj ICT sektora u Istri i primjer u Hrvatskoj. Otvaranjem ovog veličanstvenog kampusa, stvara takvo okruženje koje će stimulirati razvoj, poticati kreativnost i stvarati konkurentnost, istaknuo je

Novi kampus Infobipa prostire se na površini od 17 tisuća četvornih metara, a čini ga poslovna zgrada, zgrade za privremeni smještaj zaposlenika te parkiralište i okoliš s različitim sadržajima.