Otvoren “Ledeni park” na Tomislavcu, najveće adventsko klizalište u ovom dijelu Europe

U Zagrebu je večeras u 18 sati, uz spektakularan umjetnički program, svečano otvoren Ledeni park na Trgu kralja Tomislava.

Glavno klizalište, površine 800 četvornih metara, postavljeno je iza Umjetničkog paviljona, a projektirano je po uzoru na klizališta u Beču, Parizu i New Yorku.

Na svečanom programu povodom otvorenja Ledenog parka nazočili su premijer Andrej Plenković, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, predsjednik Sabora Gordan Jandroković, i ministar turizma Gari Cappelli.

Prigodnim riječima nazočnima se obratila direktorica TZ Grada Zagreba Martina Bienenfeld koja je kazala:

“Danas počinje najveća i najopsežnija turistička manifestacija TZ Grada Zagreba i partnera na kojoj učestvuje više od 2.500 učesnika i danas počinju u Donjem gradu i na Gornjem gradu brojna događanja koja će nas uvesti u predivan prosinac u Zagrebu”.

Ministar turizma Gari Cappelli pozdravio je sve nazočne kazavši da zahvaljuje svima koji su se okupili kako bi još jednom svijetu i Europi kazali koja je najbolja destinacija, što je Hrvatska, što je Zagreb.

“Nakon jedne sjajne turističke sezone ova bajka, ovo predivno okružje koje je Europa zapamtila ne samo po ljetnim destinacijama, ove godine će opet pamtiti po ovim sjajnim organizatorima, po Turističkoj zajednici Grada Zagreba, po svima onima koji žele još jednom dokazati da će Hrvatska biti pamćena ne samo po ljetnoj destinaciji turizma već i po ovom sjajnom Adventu koji će i ove godine vjerovatno biti na svim prvim mjestima svih medija u Europi i svijetu.

Stoga svim onima koji su organizirali, koji će biti s nama svih ovih mjesec dana dokažimo što je Hrvatska na karti Europe i svijeta i što Hrvatska može ponuditi, i što će biti sljedećih mjesec dana.

Ne sumnjamo da će zagrebčani i zagrebčanke biti sretni sa svim onim što će moći vidjeti, no ono najbitnije je da će biti ponosni na ono što sve mogu pokazati u svom gradu onima koji dolaze iz cijelog svijeta” – kazao je Capelli.

Treba spomenuti da je Zagreb uspio dvije godine zaredom biti proglašen najljepšom adventskom destinacijom u Europi, a sada je opet u utrci za treći naslov pa se tako i ove godine našao u konkurenciji 24 europska grada koji žele osvojiti titulu, koja donosi puno više od prestiža.

Svi koji žele, glasovati mogu na stranicama organizacije European Best Destinations sve do 11. prosinca.

Počeo je najbolji Advent u Europi – Advent u Zagrebu 2017!

Posted by Andrej Plenković on 2. prosinca 2017